Wpis z mikrobloga

9 tego idą w górę, gadałem wczoraj na forum z facetem który puszcze benchmarki na kredyty dla firm. Powiedział że pójdą w gore i kazał sie wstrzymać.

Przykładowo ING zmieniło ofertę i zmieniło ostatnio prowizje. firma leasingowa która ma finansować jednana zwiekszych dostaw w styczniu zwleka z podpisaniem do 9. Coś wisi w powietrzu
coś zre policzyłeś 25 p.p to by jebło mocniej jak na ukrainie w 2015roku
Na 300 000 zł kredytu ( atakich jest pełno w dużych miastach) jak stopy procentowe wiboru poszły by o 6 % w góre to na racie idzie to 1100 zł
mało kto na hipotece przeżyje taki skok. Bo to jest 132 00 zł w skali roku, doliczyć podwyżki śmieci i prądu i kalkulacje inwestorów na warsztaach inwestowania w
@1234AQ: Myślę że chodziło o 0,25pp. Wiele zależy od styczniowego odczytu inflacji. Jeżeli będzie w okolicach 4% to jakieś podwyżki faktycznie mogą być. Jednak moim zdaniem maksymalnie stopy procentowe wzrosną o 0,5pp w 2020(o ile w ogóle wzrosną). Póki co większość członków RPP to gołębie - zwolennicy łagodnej polityki monetarnej. Chyba tylko Zubelewicz mówi głośno na temat możliwej podwyżki stóp procentowych. Druga sprawa jest taka, że inflacja w strefie euro jest
Myślę że chodziło o 0,25pp.

@karrelo: Mi chodziło o 25pp, ale był to sarkazm spowodowany codziennym wrzucaniem na Mirko tego tematu. Codziennie ktoś gada z kimś kto akurat poznał decyzję RPP i ujawnia ją casualowo losowym mirkom aby się podzielili w internetach.