Wpis z mikrobloga

@xinipl: a nie istotne jest głosowanie czytelników Time w którym Greta zajęła dopiero 5 miejsce ???????? a reszta to dzieło lewackiej fantazji na robieniu głupich ludzi sławnymi ?
  • Odpowiedz
  • 2
@Gabaryt ehh, po pierwsze facet regularnie jest wspominany w internecie, po drugie jego projekt jest krytykowany jako typowy eko startup które oferuje rozwiązania które wyglądają dobrze tylko na papierze a w praktyce nie działają lub nie są kompletnie opłacalne
  • Odpowiedz
@koroluk: No spoko, ale czy należy się w tym celu posługiwać dzieckiem i czynić je najbardziej znienawidzoną postacią na świecie? Chyba, że Trump zbiera więcej hejtu, ale on jest świadomym jego obiektem.
  • Odpowiedz
@kszychu:

czynić je najbardziej znienawidzoną postacią na świecie?

Zaraz, co? Przecież znienawidzoną postacią czynią ją wyłącznie prawaccy denialiści klimatyczny i to w sumie wyłącznie w grupie denialistów.
  • Odpowiedz
@kszychu: A to reakcje obronne wobec niezaprzeczalnego faktu, że przy obecnej beztrosce ludzkości grozi nam katastrofa to jeszcze nie musi być nienawiść. Niechęć czemu nie, w końcu ludzie nie lubią złych proroków.
  • Odpowiedz
@Kleki_Petra: Nie bez znaczenia wydaje się fakt, że stoją za nią postaci szemrane, przynajmniej za takie uchodzące w Niemczech. Gdzie indziej nie zdarzyło mi się na ten temat rozmawiać.
  • Odpowiedz
@abcde: Ta nastolatka nie jest traktowana jako postać, tylko twarz pewnej grupy ludzi dorosłych. Serio w 2020 jest w użyciu podział na prawaków i lewaków? To do której grupy zaklasyfikowac socjalistyczny rząd w Polsce np.?
  • Odpowiedz
@kszychu: jest zasadnicza między podziałem na lewicę i prawicę, który faktycznie jest trudny do wciśnięcia w jednoznaczne ramy, a między lewakami i prawakami. Lewica i prawica to zbiór jakichś poglądów natomiast lewaki i prawaki to fanatycy którzy zazwyczaj p------ą głupoty takie jak na przykład nienawidzenie najbardziej na świecie jakiejś nastolatki. Mimo iż sam stwierdziłeś że ona kogoś reprezentuje to twój mikroprocesorek nakazuje ci nienawidzenie właśnie jej, osoby która w gruncie
  • Odpowiedz
@abcde: Skąd pomysł, że ja jej mogę nienawidzić? Wyraziłem to samo co Ty współczucie dla niej. Raczej Twój mikroprocesorek Ci zasugerował, że jestem zwolennikiem prawicy i kazał zaprzestać stosowania form uprzejmościowych wobec kogoś tak sklasyfikowanego. Tobie też współczuję.
  • Odpowiedz
@abcde: Absurdalne podziały w absurdalnym konflikcie, ale realne ofiary w postaci dzieci-żołnierzy, które bierzecie na zakładników, właśnie stanowią problem.
  • Odpowiedz