Wpis z mikrobloga

• 1
@PieceOfShit Zdaje mi się że nie do końca mógł, bo to niby uchwyt cztero szczękowy, ale wygląda na samocentrujący. Na zwykłym mógłby to skorygować bardzo szybko, a tutaj tylko dołożył jakąś kostkę, ale to jak widać nie ustawiło obiektywu w osi.
  • Odpowiedz
Chyba nawet prędkość migawki przy 1800 zsynchronizowała się z obrotami (1800/60=30). Pewnie jakbyś czas naświetlania był krótszy do obraz nie był by taki rozmazany. W załączniku spadające go pro które zsynchronizowało swoje obroty z migawką.
biskup2k - Chyba nawet prędkość migawki przy 1800 zsynchronizowała się z obrotami (18...
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: To swoją drogą. Jej głównym atutem jest jej trwałość. Jak mieliśmy kiedyś w mojej byłej robocie dwie tokarki to bułgarska tokarka zdążyła się trzy razy zepsuć aż w końcu zmieliły się przekładnie a koreanka dzielnie toczyła półtonowe buce i działa do dziś.
  • Odpowiedz
@JogurtMorelowy:

O, ciekawe. Słyszałem, że w latach 80. północnokoreańskie obrabiarki nawet w porównaniu z polskimi były uważane za kiepskie.

Bardzo możliwe. Aż tak obeznany w temacie nie jestem. W każdym razie u mnie w robocie chwalili sobie właśnie tą tokarkę i również podzielałem/ podzielam że fajnie się na niej pracuje.

• Odpowiedz