Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#mydevil vs #sohost Fight! ( ͡ ͜ʖ ͡)

A tak serio to który lepszy? Jakie są mirkowe odczucia i doświadczenia?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@harner: Od 3 lat korzystam z MyDevila, wcześniej leciałem na ich ct8 i nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemnych doświadczeń. Miałem okazję korzystać z 10+ hostingów (z sohosta chyba nie korzystałem) i ilość funkcji, stosunek ceny do jakości na MyDevil imo najlepsze.

Ostatnio ogarnąłem że na zwykłym webowym hostingu można javę odpalić, a w rezultacie serwer minecrafta i gram sobie ze znajomymi ()
  • Odpowiedz
@harner: Z tego co patrzę na ofertę, na Sohost można korzystać wyłącznie z php i node js, nie mają podanych parametrów technicznych serwerów (pakiety wg opisu różnią się wyłącznie przestrzenią dyskową, która podczas promocji na MyDevil jest większa za tą samą cenę). MyDevil jasno mówi ile się ma do dyspozycji ramu, jakie ograniczenia procesora (a w picku i tak pozwala użyć do 300% tych wartości), pozwala odpalić znacznie więcej języków.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@harner: Z tego co patrzę na ofertę, na Sohost można korzystać wyłącznie z php i node js, nie mają podanych parametrów technicznych serwerów (pakiety wg opisu różnią się wyłącznie przestrzenią dyskową, która podczas promocji na MyDevil jest większa za tą samą cenę). MyDevil jasno mówi ile się ma do dyspozycji ramu, jakie ograniczenia procesora (a w picku i tak pozwala użyć do 300% tych wartości), pozwala odpalić znacznie więcej języków.
  • Odpowiedz
@harner @Jurix dla pakietu SO10 limit to 1GB ram i 100% rdzenia procesora. Z każdym pakietem ta wartość rośnie proporcjonalnie do powierzchni.
Na 2/3 stycznia mamy zaplanowaną zmiane panelu i tam już postaramy się, aby wszystko było jasne.
  • Odpowiedz
@harner W MyDevil mam konto od 3 lat, w sumie polecam - wspierają 90% tego co sobie wymyślę ;)
Sohost nie znam więc się nie wypowiem.
  • Odpowiedz