@KolskiRoman: Nie wiem może zostałem skażony tym że w dzieciństwie kilka razy widziałem "willow" ale zawsze jak czytałem o krasnoludach, niziołkach czy hobbitach to przed oczami mam właśnie typowych ludzi dotkniętych karłowatością. Wiec w wiedźminie mi to jak najbardziej pasowało. Ba! Nawet bardziej pasowało niż krasnoludy czy hobbity z "władcy pierścienia" jacksona.
@arbuxs myślę, że przyzwyczajamy się do pierwszego wyobrażenia o czymś, czego nie widzieliśmy. Ty wyobraziłeś sobie to w ten sposób. Ja przed oczami mam niższą od przeciętnego mężczyzny postać, za to masywną, barczystą i z brodą. Jak krasnolud miałby być respektowany przez inne nacje, lub mógłby się im mierzyć wyglądają jak karzeł? Przecież proporcje ciała karła są chorobliwe, niefizjologiczne... Zwróć uwagę na długość kończyn (u ludzi koniczyna górna do połowy uda,
#wiedzmin #netflix
źródło: comment_IxAxXezcGPL9pstVefp6ESZILxkMFFaI.jpg
PobierzTutaj należy się taki minus jak stąd do NYC :p
I to jest krasnolud, co i z-----ć potrafi
źródło: comment_sYtDYWjbmXScVnnuoQmjPTHGAplOn2aP.jpg
PobierzJak krasnolud miałby być respektowany przez inne nacje, lub mógłby się im mierzyć wyglądają jak karzeł? Przecież proporcje ciała karła są chorobliwe, niefizjologiczne... Zwróć uwagę na długość kończyn (u ludzi koniczyna górna do połowy uda,
źródło: comment_mhv34NtvBjFOHb0UPVXaUFfLZJ0XWXdK.jpg
Pobierz