Wpis z mikrobloga

Jestem cały roztrzęsiony, przed chwilà dzwonił szef, że jutro jednak muszę przyjść do roboty na inwentaryzację, a umawialismy sie, ze mam urlop i wracam po nowym roku.

Argumentowal to tym, ze kolezanka z pracy, ktora mam zastapic musi zostac w domu, dzieci zlapala jakas bakteria jelitowa i sa ekstremalnie odwodnione.

Tylko ze jest jeden szkopuł, mam ja w znajomych na fejsie i widzialem, ze dolacza do wydarzenia „ wyjazd na sylwestra do Pragi” i dzisiaj sie umawiala w komentarzach o tym wyjezdzie.

Co robic? Chyba pojde normalnie za nia, zeby nie robic przypalu
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #materializm #pieniadze #pracbaza
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 38
@frikidiki: pierwszy błąd to było odebranie telefonu od szefa na urlopie, dwa dni przed sylwestrem. Drugi błąd to było odebranie telefonu od szefa na urlopie, dwa dni przed sylwestrem, bez gotowego baaaardzo ważnego usprawnienia dla którego w żadnym wypadku nie możesz być ściągnięty do pracy. Sorry Mirku, koleżanka to lepiej rozegrała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@frikidiki: Możesz też zachować się jak dorosły człowiek, pójść do pracy skoro ktoś musi być i "rozliczyć" się potem z "koleżanką" która leci sobie z innymi w kulki(zarówno z szefem jak i Tobą)? Chyba że masz bardzo kiepskiego szefa nie zależy Ci na pracy.

Bawi mnie jak ludzie obwiniają szefa, który musi mieć kogoś na zakładzie przy inwentaryzacji, ale tą "koleżankę" która zrobiła Cie w wuja usprawiedliwiają.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@Devilos: Dokładnie @frikidiki opie słuchaj go. Powiedz że nie wiem, bongo się kopci na psie w Anglii, ale napomknij, że koleżanka leci w c---a i już podsyłasz screeny.
Jak pójdziesz do roboty licząc na to, że potem, jak niektórzy ( @Perfer ), sobie to UWAGA, ROZLICZYSZ XDDDD z koleżanką, to jesteś niżej od klamki do kibla w hierarchi pracowej.
  • Odpowiedz
@frikidiki Ale jesteś miękka faja. Ja bym zrobił screeny na Facebooku i p----------l suke koleżankę :). Skoro nie miała skrupułów by wystawić Cię i zepsuć humor, to czemu masz być grzeczny? Pokaz szefowi ze suka do Pragi jedzie, a nie chore gowniaki.
  • Odpowiedz
  • 3
@Perfer I jak się ma rozliczyć?
Koleżanko Z powiedziałeś szefowi że masz chore dzieci a tak naprawdę byłaś na sylwka w Pradze, ty ty nie dobra, oj, przestań Maciek, wiesz jak jest. Dzieciaki teściowie wzięli bo od paru lat nigdzie nie byłam z chlopem, no przepraszam Cię tylko nie mów nic szefowi, plssss.
Gdzie Ty chłopie żyjesz? Op powinien p------c ja do szefa albo poczekać aż wrzuci na fb jakieś zdjęcia
  • Odpowiedz
  • 0
@tellet @frems jak się nie wie co oznacza cudzysłów przy wyrazach to się potem takie debilne zaczepki pisze. Nie idąc do pracy i wymyślając jakieś kretyńskie wymówki właśnie pokazujesz jakiej jesteś hierarchii pracowniczej, żula z kanału burzowego. A "rozliczyć" może się w taki sposób jak pisaliście, to była przenośnia.
  • Odpowiedz