Wpis z mikrobloga

@januszdoe: @Ralphisko: Serio wygląd? Oglądacie mysz od tej strony, gdzie normalnie jest gniazdo ładowania? Przy normalnym użytkowaniu?

Uważasz, że projektanci popełnili błąd i ktoś tego nie zauważył?

@Ralphisko: Ależ nie. Uważam, że projektanci zrobili to całkowicie świadomie. Design ponad użyteczność.

Tu po prostu wygląd przeważył nad wygodą.

@Ralphisko: Czekam na samochody, które w celu zatankowania trzeba będzie podnieść w serwisie na dwa metry do góry. Przecież klapki wlewu
@gwiezdna: No tak, bo lepiej było #!$%@?ć dziurę na usb i zepsuć cały minimalistyczny design tylko po to, by raz na 3 miesiące móc przez 30 minut popracować na kablu podczas ładowania ( ͡° ͜ʖ ͡°) W dodatku takie miejsce wymusza odłączanie kabla gdy mysz się naładuje i dzięki temu zapobiega uszkodzeniu akumulatora. No i sorry ale nie uwierzę, że "przegapiłaś" alert o niskim stanie baterii -
@ortofosforan: ale telefon ładujesz codziennie, a tę myszkę raz na 3 miesiące przez 30 minut. Widzisz różnicę? Gdyby na tyle wystarczało 30 minutowe naładowanie telefonu to niech usuwają port ładowania. I tak już z kabla nie korzystam, wszystko wysyłam na komputer jednym klikiem przez airdropa, słuchawki czy głośniki teraz chyba każdy ma bezprzewodowe i służy jedynie do ładowania. Założę się, że gdyby Apple tak zrobiło to inni od razu by się
@Kieres: tak, nie mam apple. Telefon mam do dzwonienia i whats upa. Mysle, ze rozsadnie z mojej strony zaplacic kilka k mniej za sprzet ktory ogarnie ten temat bez problemu. a jakbym mial kupic lapka appla to bym juz musial byc srogo jebniety bo za ta cene mam potwora innych producentow. Nie potrzeba mi plus500 do wizerunku by posilkowac sie elektronika za pare k, ktora i tak sie wymienia co 2
@gwiezdna: Wszyscy tu piszą ze ten logitech lepszy, tamten razer lepszy.
Mam rival 300 (zajebista mycha swoją drogą) ale przestałem jej używać przy Macu bo ma jedna ogromna wadę w porównaniu do Magic Mouse. Nie ma gestów! Kto nie poznał gestów na macOS ten nie zna życia :D
@gwiezdna: Problem konstrukcyjny sprzętu XYZ: 2 komentarze. Problem konstrukcyjny Apple: 139484915 komentarzy, głównie nie od użytkowników ich sprzętu xD dla mnie problemy pierwszego świata. Mnie tez to irytuje momentami ale idę na kawę i już jest naładowana. I tak jak już było wspominane. Może nie jest ideałem ale obsługuje gesty macOS więc tyle w temacie.
Było tłumaczone milion razy, wymazując lądowanie w ten sposób ograniczasz pracę na kablu, która jest szkodliwa dla akumulatora, eot

@Kieres: #!$%@?, nikt nie powiedział o tym milionom użytkowników telefonów! Mogą korzystać z telefonów podczas ładowania, co za niedopatrzenie! Co więcej, użytkownicy laptopów robią to cały czas. Co? Że soft zapobiega ciągłemu ładowaniu i praca na kablu jest neutralna? Kto to słyszał!

I tak już z kabla nie korzystam, wszystko wysyłam na
@Kieres: po1sze niekogo nie obrazilem, po 2gie mialem przyjemnosc korzystac z urzadzen appla ale ich telefony to nie moja bajka...z tyl glowy jest mysl, ze to samo u konkurencji jest 50% tansze, pozatym os mi sie nie podoba, pewnie przyzwyczajenie