Wpis z mikrobloga

Jest w allegro rest api metoda pozwalająca na uwierzytelnianie w tle? W ich web api było logowanie sekretnym kluczem, a tutaj jest oauth, gdzie trzeba przejść na allegro, zalogować się, aby wrócić do aplikacji z uprawnieniami użytkownika....

#programowanie #allegro #api
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wychwalany: Daj linka, bo z tego co ja wiedzę to jest jedna (clientcredentials), ale dozwolone są tylko metody publiczne, więc nie pobierzesz danych odnośnie zamówień oraz własnych ofert.

W przypadku pozostałych metod trzeba się zalogować przez allegro i do tego podtrzymywać ważność tokena bodajże co 12 godzin, bo jak wygaśnie to trzeba się logować ponownie poprzez allegro, więc trochę lipton.....

Chodzi mi o to że loguje się secret
id
  • Odpowiedz
@JulianCarax: mogę go odświeżyć jak już wygaśnie? Myślałem że muszę to robić np. cronem co kilka godzin, aby nie wygasł. Takie podtrzymywanie przy życiu, aby nie wygasł, bo bodajże ma ustawiony czas na 12godzin.

Wcześniej wystarczyło jak wygasł zalogować się w tle id klienta + sekrentym id i robiło ro robotę
  • Odpowiedz
Nie odnawiasz przy każdej możliwej okazji zanim wygaśnie. To tylko spowalnia aplikację i jest zbędnym działaniem. W momencie odnowienia tokenów zapisujesz w bazie poza samym tokenem jego termin ważności. Przed wykonaniem połączenia z restapi sprawdzasz ten termin. Jeśli został przekroczony to dopiero wtedy odnawiasz.
  • Odpowiedz