Wpis z mikrobloga

Mireczki szybkie pytanie, ile mniej więcej powinna wynosić składka OC dla świeżaka bez zniżek, małe miasteczko.
Chciałbym ubezpieczyć motocykl 125ccm. W Proama naliczyli 1600zł xDD Generali 1200 xD
Stawki aż tak wzrosły? Da się gdzieś da się ubezpieczyć za jakąś normalną kwotę?
Prosiłbym o jakiś sensowny kalkulator ubezpieczenia OC dla motocykla, ew wskazówkę, gdzie wy ubezpieczacie :D

#ubezpieczenia #ubezpieczenie #oc #motocykle #motocykle125
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dukk: Z tego co już trzeci rok sprawdzam to u mnie dalej PZU najtańsze - zacząłem od ~430zł a teraz z 30% mam 320zł.
Reszta ubezpieczeń kwoty okolice tysiaka tak jak piszesz.
  • Odpowiedz
@dukk ło panie, to ja w tamtym roku płaciłem za cbr 125 239zl w HDI przy przedłużeniu, a mam zwyżkę i brak zniżek. Napisz do ludzi co wyliczają oc bo w PZU mi naliczyli ponad 500zł, a @fromasz56 ogarnął mi za 234zl z 2 lata temu.
  • Odpowiedz
Prosiłbym o jakiś sensowny kalkulator ubezpieczenia OC dla motocykla, ew wskazówkę, gdzie wy ubezpieczacie :D

@dukk: Ja płaciłem za Junaka 125cm3, 2011 rok za OC 189zł w PZU i 99zł AC z SU 2500. Do 250zł powinieneś się wyrobić.
  • Odpowiedz
@dukk: podjedz sobie do jakies agencji ubezpieczeniowej, wybiorą Ci najlepsza oferte. W tym roku HDI miało najlepsze oferty na motocykle (moze sie juz zmieniło).
  • Odpowiedz
@dukk: do CUK idź, niech Ci pani wydrukuje listę z cenami. PZU nie jest najtańszą opcją. Jeśli nie masz zniżek i nie masz zwyżek, to samo OC bez NNW może wynieść około 300 zł, a za NNW dodatkowo np. 30-40 zł. Zależy od miasta, bo być może wpływ na cenę w x mieście ma liczba kolizji, wypadków więc jeśli miasto będzie niebezpieczne to więcej zapłacisz xD. Podobno mieszkając na wsi,
  • Odpowiedz
Wrzuciłem w kalkulator PZU i wyszło 551zł, w sumie nie ma źle, to nie jest 1600zł. Chyba się jeszcze przejdę do agencji/cuk jak mówicie. Dzięki wszystkim za pomoc.

@edit, jak klikam po placówkach CUK w okolicy, to wszędzie jest 'zamów rozmowę', trzeba się zapisać do kolejeczki, czy można podbić z ulicy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@dukk: u mnie można ot tak wejść, podejść do pani siedzącej przed kompem (zazwyczaj kolejek nie ma) i zapytać gdzie wyszłoby najtańsze OC na motocykl. Ona chyba poprosi o dowód rejestracyjny pojazdu i osobisty, wyczyta dane pojazdu, wprowadzi je do systemu i po chwili wydrukuje Ci listę z cenami w różnych firmach. Może zdarzyć się, że niektórych firm nie będzie na liście, wtedy możesz ot tak podjechać do tych brakujących
  • Odpowiedz
@Hamza:
Dla potomnych, ostatecznie najtaniej wyszło w Warcie, 364zł bez żadnych zniżek. Pani naliczyła jakiś swój rabacik
͡° ͜ʖ ͡° ༽ (HDI taka sama wysokość OC).

Dzięki wykopki, plusy rozdane, bez was mógłbym się nabić na Proamę 1600zł xD
  • Odpowiedz