@Rachey: Był taki fragment w Czasie Pogardy jak Ciri chodziła z takim jednym po mieście i przeczytała napis nad wejściem do jakiegoś namiotu o jakieś czarnej Leili odkrywającej sekrety swojego ciała. Drugiego fragmentu nie pamiętam za bardzo, ale to była jakaś rozmowa w loży czarodziejek o Nilfgaardzie, więc musiałbyś uważnie śledzić te części książki.
@obserwator_ryb: wiesz czemu kolor skóry stał się biały w miarę jak homosapiens wędrował na północ? Witamina D coś ci mówi? Widziałeś jakieś suplementy witaminowe rozdawane w średniowieczu? Ja wiem „to inny świat” ale w jakiś cudowny sposób „polityczna poprawność” do niego przeniknęła.
@quebec4 Ale czy wy jesteście naprawdę aż tak zafiksowani kolorem skóry? Naprawdę tak bardzo wam przeszkadza czarny półelf, czy #!$%@? czarny rycerz? Jakoś o jeża nikt sie nie stawia a tez był czarny. Przecież jeże są bardziej brązowe. Strzyga też była czarna, a nie sina, to też blackwashing? Dla mnie serial jest świetny i tyle. Kadry, kreacja postaci, uniwersum. Czekam na więcej
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
@Khaine: nie ma krasnoludów, tylko karły xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Naprawdę tak bardzo wam przeszkadza czarny półelf, czy #!$%@? czarny rycerz?
Jakoś o jeża nikt sie nie stawia a tez był czarny. Przecież jeże są bardziej brązowe.
Strzyga też była czarna, a nie sina, to też blackwashing? Dla mnie serial jest świetny i tyle. Kadry, kreacja postaci, uniwersum. Czekam na więcej
KWIIIIIIIIIIIII BLACKWASHING
KWIIIIII BIALY WILK
A nie, to akurat huraaaa