Wpis z mikrobloga

• 0
@rrdzony chciałbym wszystkich przeprosić bo nie wiedziałem że to znajdzie się w gorących więc sobie shitpostowałem ehh. Nie lubię gdy dostaje tyle plusów CZEMU MI TO ROBICIE
  • Odpowiedz
Ja np. przechodzę tylko i wyłącznie na zielonym. Nie próbuj generalizować patrząc przez pryzmat siebie samego.

@senseiharanaoko: ja też, jak ktoś przechodzi na czerwonym i robi mi głupie komentarze to odpowiadam że wychowywałam się w mieście, a nie na zadupiu i od dziecka umiem przechodzić przez przejścia z sygnalizacją świetlną :)
  • Odpowiedz
@rrdzony:
To czerwone światło to akurat najmniejszy problem. Niech sobie chodzą. Ale przecież ten tramwaj widać z daleka, słychać z daleka, nic go nie zasłania, nie wyjeżdża znienacka znikąd z prędkością 100 km/h+, nie ma ich tyle, żeby stać nie wiadomo ile jak się jeden przepuści.
  • Odpowiedz
@rrdzony:
Ilu jeszcze ludzi musi zginąć na torach, żeby zaadaptować w tym chlewie cywilizowane rozwiązania? Bezwzględne pierwszeństwo dla dziadka na światłach (w tym wieku ma prawo nie rozróżniać kolorów), progi zwalniające dla tramwajów, ograniczenie prędkości tramwaju do 7 km/h (badania pokazują, że szansa na przeżycie dziadka wzrasta wówczas o 120%) - plan minimum.

Ludzie obudźcie się, to mógł być wasz prapradziadek, który już nigdy nie kupi wam Werther's Original -
  • Odpowiedz