Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +67
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +447
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#mpkwroclaw #wroclaw
Każdy zdrowy człowiek: *odruchowo biegnie/krzyczy i zatrzymuje starszego dziadka*
Wykopek: *cyk* zdjęcie telefonem.
Każdy zdrowy człowiek: *odruchowo biegnie/krzyczy i zatrzymuje starszego dziadka*
Wykopek: *cyk* zdjęcie telefonem.
Każdy zdrowy człowiek: >odruchowo biegnie/krzyczy i zatrzymuje starszego dziadka<
Wykopek: >cyk< zdjęcie telefonem.
@kobietanawykopie: fun fact: zdjęcie to jest częścią oryginalnego posta wrzuconego przez MPK Wrocław. Ku przestrodze.
@kobietanawykopie: fun fact: zdjęcie to jest częścią oryginalnego posta wrzuconego przez MPK Wrocław. Ku przestrodze.
@LZBNZ: prędzej wyborcy platformy
@senseiharanaoko: ja też, jak ktoś przechodzi na czerwonym i robi mi głupie komentarze to odpowiadam że wychowywałam się w mieście, a nie na zadupiu i od dziecka umiem przechodzić przez przejścia z sygnalizacją świetlną :)
To czerwone światło to akurat najmniejszy problem. Niech sobie chodzą. Ale przecież ten tramwaj widać z daleka, słychać z daleka, nic go nie zasłania, nie wyjeżdża znienacka znikąd z prędkością 100 km/h+, nie ma ich tyle, żeby stać nie wiadomo ile jak się jeden przepuści.
Ilu jeszcze ludzi musi zginąć na torach, żeby zaadaptować w tym chlewie cywilizowane rozwiązania? Bezwzględne pierwszeństwo dla dziadka na światłach (w tym wieku ma prawo nie rozróżniać kolorów), progi zwalniające dla tramwajów, ograniczenie prędkości tramwaju do 7 km/h (badania pokazują, że szansa na przeżycie dziadka wzrasta wówczas o 120%) - plan minimum.
Ludzie obudźcie się, to mógł być wasz prapradziadek, który już nigdy nie kupi wam Werther's Original -
@LZBNZ: mają zezwolenie z ZUSu... ZUS bez problemu takie wydaje, każdemu emerytowi i renciście.
#pdk