Wpis z mikrobloga

#wiedzmin #netflix #witcher https://www.youtube.com/watch?v=AZDPuYeQQNM&feature=emb_title obejrzałem to wprowadzenie to postaci Yennefer. Mam pytanie do fanów Wiedźmina: czy to całe backstory z powykręcaną garbatą dziewczyną sprzedaną przez ojca do szkoły magii jest gdzieś w książkach Sapkowskiego? Pamiętam, że w "Ostatnim życzeniu", kiedy Geralt spotyka Yen pierwszy raz dostrzega swoim okiem mutanta, że Yennefer poprawiła pewne rzeczy w swoim wyglądzie magią, ale poza tym zupełnie takiego wątku nie kojarzę...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quesedilla_dostojewski: dobra nie znajdę teraz bo nie ma mnie w domu, myślałem że będzie w necie ale muszę zajrzeć do książki. Na 90% jest to w części gdzie yennefer trafia na skellige w poszukiwaniu Ciri i żeby zbudować megaskop potrzebuje kryształu ze świątyni chyba frei, i tam ma różne wizję m. In. Dotyczącą jej dzieciństwa. Może ktoś mnie skoryguje.
  • Odpowiedz
@Jonataneq:

A on nagle znał prawdę. Wiedział. Wiedział, kim była niegdyś. O czym pamiętała, o czym nie mogła zapomnieć, z czym żyła. Kim była naprawdę, zanim stała się czarodziejką Bo patrzyły na niego zimne, przenikliwe, złe i mądre oczy garbuski.

Ostatnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@catkarol: jest na 100pro wzmianka w książkach, że garba i twarz wyprostowała zaklęciami. Nie jestem pewien, ale chyba w rozdziale jak Ciri została przyjęta do szkoły magicznej, to była retrospekcja z Yennefer
  • Odpowiedz
  • 0
@catkarol Historia o tym nie jest opowiedziana jednak troche tych wzmianek bylo, fajnie, że Netflix robi cos swojego bo taka kalka z ksiazki nie jest zbyt ciekawa
  • Odpowiedz