Wpis z mikrobloga

Dzisiaj znowu rosołek, 116 litrów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dalej:
70l - kompot
50l - makaron do rosołu

W małych garnkach (7-20 litrów) standardowo sosy, marchewki z groszkiem, kapusta i grzyby do pierogów itd.

Do tego przerabiamy dzisiaj 50 kg ciasta na kluski nadziewane mięsem (śląskie, cepeliny, kartacze, kluski żelazne, pyzy - nazywajcie je jak chcecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

#umniewbarze #rosol #gotujzwykopem #gotowanie
KubaJam - Dzisiaj znowu rosołek, 116 litrów. ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Dalej:
70l - kompot
50l - ...

źródło: comment_UwY1Q3u0F85H5cQPmIhvJ2fxZnlBwjuD.jpg

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@jakub-kubaaa: z tego wniosek że się nie dogadamy, bo ile regionów tyle nazw. Dla mnie najważniejsze jest to że jak się takiego kartacza położy na talerzu, poleje okrasą ze smażonej sloniny i duszonej cebulki, obok położy się suruwkę z kiszonej kapusty to człowiekowi robi się tak cieplutko na serduszku i znikają wszystkie problemy i jest cudownie.
  • Odpowiedz