W małych garnkach (7-20 litrów) standardowo sosy, marchewki z groszkiem, kapusta i grzyby do pierogów itd.
Do tego przerabiamy dzisiaj 50 kg ciasta na kluski nadziewane mięsem (śląskie, cepeliny, kartacze, kluski żelazne, pyzy - nazywajcie je jak chcecie ( ͡°͜ʖ͡°) )
@jakub-kubaaa: z tego wniosek że się nie dogadamy, bo ile regionów tyle nazw. Dla mnie najważniejsze jest to że jak się takiego kartacza położy na talerzu, poleje okrasą ze smażonej sloniny i duszonej cebulki, obok położy się suruwkę z kiszonej kapusty to człowiekowi robi się tak cieplutko na serduszku i znikają wszystkie problemy i jest cudownie.
@KubaJam: Dokładnie tak, o ten na wynos mi chodziło. Wiem, że jest problem z tym dlatego mam zasadę, że nie biorę na wynos. Albo na miejscu albo wcale.
Dalej:
70l - kompot
50l - makaron do rosołu
W małych garnkach (7-20 litrów) standardowo sosy, marchewki z groszkiem, kapusta i grzyby do pierogów itd.
Do tego przerabiamy dzisiaj 50 kg ciasta na kluski nadziewane mięsem (śląskie, cepeliny, kartacze, kluski żelazne, pyzy - nazywajcie je jak chcecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
#umniewbarze #rosol #gotujzwykopem #gotowanie
źródło: comment_UwY1Q3u0F85H5cQPmIhvJ2fxZnlBwjuD.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora