Aktywne Wpisy
#6poziomraka, cala historia.
Ten dzien to dzisiaj. Pobudka o 4:30, najpierw mycie, pozniej podali mi 50 ml dobrze schlodzonej substancji za 4800 zl (dobrze, ze czlowiek w Polsce zyje to nie dostanie rachunku na jakies dziwne kwoty jak w stanach). Ta substancja sprawia, ze guza lepiej widac, bo sie swieci jak juz otworza czaszke.
Teraz kroploweczki, pozniej musze zalozyc rajtuzy przeciwzakrzepowe i o 7:45 ruszam na blok. Operacja typu awake czyli
Ten dzien to dzisiaj. Pobudka o 4:30, najpierw mycie, pozniej podali mi 50 ml dobrze schlodzonej substancji za 4800 zl (dobrze, ze czlowiek w Polsce zyje to nie dostanie rachunku na jakies dziwne kwoty jak w stanach). Ta substancja sprawia, ze guza lepiej widac, bo sie swieci jak juz otworza czaszke.
Teraz kroploweczki, pozniej musze zalozyc rajtuzy przeciwzakrzepowe i o 7:45 ruszam na blok. Operacja typu awake czyli
hirek_gawron +1100
stop żaby czas
Dalej:
70l - kompot
50l - makaron do rosołu
W małych garnkach (7-20 litrów) standardowo sosy, marchewki z groszkiem, kapusta i grzyby do pierogów itd.
Do tego przerabiamy dzisiaj 50 kg ciasta na kluski nadziewane mięsem (śląskie, cepeliny, kartacze, kluski żelazne, pyzy - nazywajcie je jak chcecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
#umniewbarze #rosol #gotujzwykopem #gotowanie
a tak serio to sie nie zdejmuje dopóki nie będzie w miarę "pusto"
Po dźwignięcie 70 litrów kapusty gotowanej we dwójkę nie chodziłem przez 3 dni, a kręgosłup leczyłem 2 tygodnie i do tej pory muszę chodzić na rehabilitacje. Było to 5 lat temu. Źle złapałem i coś strzeliło. Następnego dnia po wstaniu z łóżka nogi mi się same
@KubaJam: no właśnie o to mi chodziło, a por to jes s------l straszny pod tym względem, gorszy od kapusty HATFU ( ͡° ͜ʖ ͡°)
udanego dnia Mireczku życzę
pozdro 600
@COEVENT może Łódź?
Mielone, ziemniaczki, buraczki
Polane sosem chrzanowym z ozorów i posypane koperkiem.
Leci plus ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jarzynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy ludziom do rosołu z pietruszka, resztę dajemy do innych zup.
I znowu: dzisiaj mamy wigilie firmowa i trochę jarzyny pójdzie do sałatki jarzynowej.