Aktywne Wpisy
xfin +27
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +41
Dzień dobry
Wojna nigdzie nie udowodniła, że ma dwuetapową weryfikację logowania się do konta. Jak niby inaczej ktoś by mu się włamał?
Wszyscy proszą @wojna_idei o jakiś dowód na jego słowa, ale poza kręceniem małysza nie ma od niego żadnych konkretów.
https://www.wykop.pl/link/5249867/wojna-idei-zniknal-z-youtube-bo-prawdopodobnie-ustawil-kiepskie-haslo-xd/
@wojna_idei miał dwa konta przypisane do zarządzania kanałem na YT:
- Główne mogło mieć 2-factor
- Drugie nie miało, dlatego otrzymał wyłącznie maila potwierdzającego zmianę uprawnień - najprawdopodobniej nie miał wpisanego swojego głównego maila jako pomocniczego na koncie, bo wtedy dostałby również informację o logowaniu.
Komentarz usunięty przez autora
a jak wiadomo, jak trwoga to do Elfika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@chanelzeg: Nie, to nie ma nic wspólnego z wiarą. To zwykła procedura, której serwis musi się trzymać. Jeśli użytkownik zarzuca coś autorowi kanału, to wypadałoby aby użytkownik ten wskazał jakiekolwiek dowody potwierdzające słuszność jego zarzutów. Tu tych dowodów zabrakło. Dlatego nie możemy (tym bardziej w sytuacji gdy druga strona wykazała, że autor znaleziska rozpowszechnia informacje nieprawdziwe) pozostawić na stronie takiego znaleziska.
@a__s: Ale on przypadkiem i nieświadomie sam wyjawia, że to włamanie na konto. Po tej wypowiedzi jest absolutnie jasne i jednoznaczne dla każdego kto miał jakąkolwiek stycznośc z YT i kontami na nim.
@a__s: a co jeśli wykazałem dowody w odwołaniu identyczne jak w komentarzu wyżej, a znalezisko pozostaje usuniete? Czy autor przedstawił potwierdzenie, że posiadał uwierzytelnianie dwuskładnikowe na wszystkich kontach, a jego konto było odpowiednio zabezpieczone? W nagraniu powyżej przeczy temu w dość oczywisty sposób.
@a__s: nowa na wypoku jesteś?
@postacie: Niestety nie mogę ujawniać treści zgłoszenia, ale z tego co wiem, autor kanału ma konto na Wykopie, możesz zapytać go osobiście
Komentarz usunięty przez autora
@a__s: No chyba jednak ma.
Znalezisko @postacie: odwoływało się do wpisu samego zainteresowanego - https://www.wykop.pl/wpis/46016981/youtube-sie-odezwal-w-sprawie-wojny-idei-po-trzyna/ - w którym potwierdził, że żadnego bana nie było - a jego kanał został "ukryty", bo ktoś uzyskał do niego dostęp. Złamał hasło, wykradł je, może nawet zgadł - nie ma