Wpis z mikrobloga

• 685
Ja p------e człowiek pracuje jak ten robak codziennie po 10h, z--------a jak p------y, żre trociny i pije kranówe by cokolwiek mieć a przychodzi 10 i wszystko to jak krew w piach, 2200 zł k---a! Morawiecki z-----e ci 30% wyplaty, n-----e akcyz i innego gowna, a ty biedny polaczku pracuj byś mógł przeżyć kolejny miesiąc.
Ale zaraz się zleca wielcy wykopowi bogacze ze było pracować, dłużej, uczyć się i tak dalej- takie p---------e, żeby w tym kraju sie dorobić trzeba mieć albo wielkie plecy, albo kraść i kombinować. A zwykły człowiek pracujący za średnią krajową, który chce uczciwie zarobić jest j----y z każdej strony. Kraj z gowna i kartonu
#w---w #zalesie #polzga #zarobki #przegryw
  • 158
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sholder: xD 10h dziennie za 2200? Na słuchawce z angielskim się więcej zarabia i to w normalnych godzinach pracy. Do roboty leniu i przestań obwiniać czynniki zewnętrzne za swoje niepowodzenia. xD
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy nawet gdybym zarabiał 14 zł na godzinę, nie byłoby wiele lepiej.

A problem w tym że jeśli nie jesteś fachowcem, to nie ma co liczyć na godną wypłatę i to mnie w-----a, że trzeba ileś tam lat j---c żeby 4k zgarnąć, gdzie taki pan Niemiec za 13 euro nie chce nawet do pracy iść i Polaka- ukrainca zatrudnia

@Sholder: Pójde o krok dalej i dopisze że marudom się
  • Odpowiedz
@Sholder średnia krajowa to 3700 na rękę, a ty zarabiasz 2200, więc wiadomo że ci ciężko. Żeby zarabiać średnia albo i 1,5 x średnia, wystarczy skończyć jakieś studia I stopnia, zatrudnić się w korpo produkcyjnym i cierpliwie pracować. Po 5 latach ciągłej pracy i zmianie pracodawcy możesz już wyciągnąć 4-5k na rękę. I tyle, ot cały wysiłek. Cieszę się, że mogłem pomóc.
  • Odpowiedz
@Sholder: nie wiem czy to zarzutka ale sam się zgadzasz pracować za takie ochłapy. Nie musisz się uczyć zrób kursy i zarabiaj więcej. Jak mówił Komorowski weź kredyt i zmień pracę( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sholder: Pierwszy raz od dawna czuję ten ból. Od dłuższego czasu nie narzekałem na zarobki a dzisiaj nagle szef postanowił mi u----ć 1/4 wypłaty bez żadnego powodu. Zadzwoniłem to mówił, że się musi przyjrzeć sprawie i da mi odpowiedź za tydzień. Zajebisty prezent na święta dostałem...
  • Odpowiedz
@Sholder: zobacz czy masz ofertę mini tatki 3% RRSO do 5 k w 9 miesiecy, ja tak wziąłem jak miałem dołek ostatnio i w sumie zapewniło mi to jakiś komfort psychiczny że w razie czego oprócz 2.5 k mam to co jest z tej mini ratki a dwie stówy oddać bankowi za te poczucie jest warto dla mje
  • Odpowiedz
@Sholder: Tak jak już wyżej parę osób pisało, co zrobiłeś żeby to zmienić ? W dobie internetu, masowego dostępu do informacji szkoleń kursów możesz robić naprawdę milion innych lepiej płatnych rzeczy. Narzekanie i użalanie się na wykopie nic ci nie pomoże. Poprzeglądaj dostępne kursy, zobacz z czego żyją inni ludzie i codziennie po troszeczku nabywaj umiejętności, a nim się obejrzysz będziesz na tym zarabiał i zmienisz swoje życie. Równie dobrze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sholder: nie wiem ile masz lat, ale dobrze, że to odkryłeś. Może pomoże Ci to w podejmowaniu przyszłych decyzji.
  • Odpowiedz