Wpis z mikrobloga

@Weed233: kazanie zawodnikowi który nie umie zajmowanie pozycji i branie udział w akcji, która nawet nie została narysowana pod niego - masz k---o i rzucaj, a potem sie z niego śmieją. Dobra robota tam w sztabie xD
  • Odpowiedz
@iAmTS: przed meczem raczej nikt nie zakładał że Raptors w ten sposób ustawia defensywe. No i nie rozumiem gdzie on indziej miał stać?
pana MDA to szanowac należy
  • Odpowiedz
@1marcin1: bez uwagi to pisałem troche, chodziło mi generalnie o to, ze ustawia sięwestbrooka jak shootera a on tego nie umie. A paint zapchany zeby miał gdzie zrobić drive, nie ma co go wyśmiewać też za bardzo bo nie urodzi jak nie potrafi xD
  • Odpowiedz
@iAmTS: Celem ataku jest stworzenie dobrej pozycji do rzutu i dobrze to rozegrali. Z taką grą Westbrook nie pasuje do żadnego zespołu NBA. Jeszcze jakby pod koszem grał na wysokiej skuteczności ale czasem się oglądać nie da jak na siłę próbuje wejśc pod kosz.
  • Odpowiedz
Celem ataku jest stworzenie dobrej pozycji do rzutu

@1marcin1: o ta, tylko na tej pozycji musi być odpowiedni zawodnik. Jakby tam stał Drummond to też byś powiedział że dobry atak i dobra pozycja, tylko jego wina że wsadzić trójki nie umie? xD
  • Odpowiedz
@iAmTS: No właśnie, wybrał sobie pozycję na rzut 3m od kosza, też dobrze. Średnią z kariery za 3 ma 30%,odejmując rzuty na siłę (przez ręce,na pałę) to z czystych pozycji trafia pewnie 40%. Musiałby z półdystansu mieć 60% żeby się opłacało.
Szkoda mi trochę Houston, próbowali się jakoś wzmocnić a na razie nie wygląda to dobrze.
  • Odpowiedz