Aktywne Wpisy
Czy jak mam pół bańki oszczędności od 3lat i nie kupując nic na giełdzie to z każdym dniem tracę dużo? Czy lepiej nie bawić się w to jak się człowiek nie zna? Co was przekonało na kupno jakiś akcji?#pytanie #gielda

lubie-sernik +28
Mam 33 lata i na Tinderze baby w moim wieku są jakieś stare. Nie pasują do mnie.
To normalne czy jestem psychiczny?
To normalne czy jestem psychiczny?

Jak sensownie się zabrać za taki problem ze mam powiedzmy 5 tysięcy wartości. Jakieś liczby z zakresu na przykład 30-150 ale nie wiem z góry jakie. I chcę znaleźć jakie są "różne liczby" i policzyć ile ich jest. Np {2,2,2,3,4,5,3,6,5}
I chciałbym żeby output był taki
2 - 3 razy
3 - 2 razy
4 - 1 raz
5 - 2 razy
6 - 1 raz
Oczywiście częścią działania programu jest właśnie znalezienie najpierw jakie są te "różne" wartości a potem ich zliczenie. Myślałem żeby napisać program który wrzuciłby te wszystkie wyniki do tablicy, posortowal tablice i tu właśnie nie wiem jak dalej ( ͡° ʖ̯ ͡°) może być też #excel jak się da sensownie to zrobić ale wolałbym napisać program
cat dane.txt | tr , "\n" | sort | uniq -ca jeśli każda liczba w nowej linii to:
cat dane.txt | sort | uniq -cNo właśnie próbowałem ale jak mam dane w jednej kolumnie to mi je sumuje i nie mam opcji innych.
@
1.
a) Kopiujesz dane do nowej kolumny
b) Na ribbonie wybierasz pasek dane > usuń duplikaty dzięki temu masz kolumnę z unikalnymi wartościami
c) teraz za pomocą formuły BD.ILE.REKORDÓW tworzysz odpowiedni warunek i
źródło: comment_FUeXhZBwRXM6rk6gRq4jLiXW2g37t0qC.jpg
Pobierz