Wpis z mikrobloga

@ZiumZium: @PieceOfShit: @mua123: @ryboza:

Łopatki to nic innego jak wygodny sposób korzystania z trybu manualnego.

Tryb manualny przydaje się gdy nie chcemy żeby automat zredukował, lub przeciwne nie zmienił biegu na wyższy. W trybie sport nawet jak pociągniemy do odcinki to zmieni bieg. Różnie to działa w różnych skrzynkach i o różnym sofcie, ale z zasady chodzi właśnie o to.

Ot większa kontrola nad
  • Odpowiedz
@osdpl: Może dlatego ze porównujesz skrzynie dwusprzęgłowe do zwykłego hydrokinetyka jakim jest 8hp. A jest to moim zdaniem najlepsza i najszybsza skrzynia HYDROKINETYCZNA, a po sofcie xhp to już w ogóle ogień.
  • Odpowiedz
@Atreyu: jezdzilem paroma automatami, i teraz tez jezdze czasami, audi a5 w dsg, lopatki sa super, jedynie soft d--a..
Bo klikam+, i bieg + blyskawicznie, a skrzynia domyslnie przechodzi w tryb M, i musze juz caly czas klikac bo na 3 dojdzie do konca i tyle. Tak zrabany soft to tylko audi umie zrobic, nawet moja Pani - fanka Audi!!!, powiedziala ze to porazka.
Zeby wrocic do D trzeba dzwignia
  • Odpowiedz
  • 0
@Storczycki oczywiście, po prostu są opcje z dkg np byly takie 335i. Świetna skrzynia o wiele fajniejsze niż 8hp. Co do 8hp jest dobra ale np obecne skrzynie gtronic 9 biegowe to jest ten sam poziom. Kiedyś ponoć były dramatyczne ale ostatnio jeździłem kilkoma Mercedesami i także chodzi to świetnie.
  • Odpowiedz
@Atreyu: Prawdy nie oszukasz, ale akurat łopatki wydają mi się być strasznie useless. Nie jeździłem autem z łopatkami, ale chyba mało kto tego kiedykolwiek używa xD Manual jest spoko, na pewno lepiej się uczyć na manualu, najlepiej jeszcze RWD, żeby trochę zrozumieć jak działa fizyka i wyrobić sobie pewne nawyki które wymagają szybkich reakcji, no ale prawda jest taka, że automat na daily jest 1000 razy lepszy bo jest wygodny
  • Odpowiedz