Aktywne Wpisy
kobiaszu +529
Chyba faktycznie trzeba prawnie wymuszać fabryczne ograniczenie prędkości bo inaczej się bydło nie nauczy i będzie jeździć z sądowym zakazem. Jaki sens homologowac pojazdy które jadą więcej niż te 180km/h jeżeli nie ma u nas w kraju drogi która pozwala legalnie tak szybko jechać? Niech se przyspieszają do setki w 3 sekundy ale kaganiec na 180km/h i koniec. Do tego surowe kary za ściąganie ograniczeń i problem się zmniejszy. W dzisiejszych czasach
sebek_r +358
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
Mam problem z sytuacją, która mi się wczoraj zdarzyła i nie wiem czy to ja jestem dzbanem czy pani ze zdjęcia.
Warszawa, Śródmieście, strefa płatnego parkowania, publiczny parking w godzinach, kiedy łatwiej na ulicy znaleść 100 złotych niż wolną przestrzeń. Spieszę się do pracy na spotkanie.
Znalazłem miejsce, na którym stoi ta pani. Na jezdni z wymalowanymi liniami do parkowania. Chce zaparkować, ale ona stoi, domyślam się, że komuś zajmuje miejsce. No ale ja byłem pierwszy i ja chcę zająć to miejsce. Też mam swoje sprawy, też mi się śpieszy, musiałem jeździć i szukać jak każdy inny kierowca.
Pani nie ustąpiła, po minucie trąbienia innych samochodów przegonił mnie bagietmajster ze straży miejskiej będący w pobliżu (za darmo pieniądze biorą, moje pieniądze z renty) i kazał grzecznie w---------ć, a na pytanie czy można sobie tak blokować miejsce parkingowe nie płacąc za nie powiedział, że tak. No i odjechałem.
Szukałem info w sieci i chyba faktycznie nie jest zabronione parkowanie człowieka na miejscu parkingowym, były tylko informacje o zastawianiu pachołkami czy innymi przedmiotami.
Żeby była jasność, rozumiem tą panią i jej się nie dziwię. Ciężko jest zaparkować w tym miejscu, ale z drugiej strony przemawia przeze mnie poczucie niesprawiedliwości. Czemu ja mam kolejne 20 minut jeździć i szukać miejsca, a ona będzie stać i blokować miejsce, za które ja bym w tym czasie płacił?
#kiciochpyta #samochody #warszawa #parkowanie #prawojazdy
dopóki się nie nauczycie że buractwa i chamstwa nie da się wytępić niczym innym jak większym buractwem i chamstwem to będziecie na drogach popychadłem
myślałem że tam w warszawce to się tak nie p---------e w tańcu
zabranie rąk z kierownicy nie uchroni od odpowiedzialności za potrącenie człowieka xD odpowiadasz za samochód w ruchu (i nie tylko w ruchu).
@PanRadaktor: zastanawiam się czy nie dałoby się podpiąć tego pod art. 90 kodeksu wykroczeń, ale imo gra niewarta świeczki
Reasumując ona przepchnęła Ciebie