Wpis z mikrobloga

#myslistwo
Ile trzeba przygotowac hajsu chcac sie zaczac tym zajmowac? Pozwolenie na bron, skladki na dokarmianie zwierzyny, na utrzymanie kola, odszkodowania? Jak jest z pozyskiwaniem miesa z polowań? Z góry dzięki
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sakahashi: na rok. Staż musi trwać minimum 12 miesięcy. Zależy co na stażu będziesz robił. Dojazdy, dokarmianie, naganki, ambony, paśniki itd. Wszystko zależy od koła co będziesz musiał robić. Może to być 1k zł a może być 5k zł. Uśredniłem do 3k zł. W czasie stażu albo po stażu obowiązkowy kurs przygotowawczy - ok 2-3 miesięcy. Ceny różne od 1,4>2k zł. Później egzaminy (ok 300 zł). Później wpisowe do PZŁ
  • Odpowiedz
@axe_murderer @sakahashi przyjęcie do koła maksymalnie 10krotność rocznej składki czyli ok 3200 - natomiast niektóre koła chcą więcej ;) nieoficjalnie ;)

@sakahashi: jeśli masz kolege myśliwego może umów się z nim pare razy, wyjdzcie w łowisko, zobaczysz z czym to sie je i czy na pewno Ci się spodoba.
  • Odpowiedz
@artu-ditu: Zielone jednolite przyzwoiute bojowki mozna kupic za grosze w sieciowkach :) ale jednak kurtalka gorzej (jako kobieta chociaz ten jeden raz mam latwiej bo kurtke zimowa kupilam za grosze na wyprzedazy w zwyklej galerii i jest ciepla wygodna itp :)
  • Odpowiedz
  • 0
@artu-ditu łowie ryby, chodze z wykrywka i duzo chodze po lasach spiąc gdzie popadnie, więc noze (zwykle mory, opinele i gerlachy) lornetki, kilka par butow, kilka kompletow ubrań dp tego typu czynnosci tez mam.
  • Odpowiedz