Wpis z mikrobloga

@solimoes: odnośnie ostatniego obrazka: piękne wystawienie rowerzysty na strzał w dupę przez "sprytnego" kierowcę który postanowi uprzejmego wyprzedzić prawą stroną

tak na marginesie, w prawym lusterku ciężarówki wyprzedzany rowerzysta wydaje się być daleko z boku. Jak jest w rzeczywistości wolę nie wiedzieć. Ale żaden jeszcze nie dogonił ze skargą :)

Ale co pocieszające: żaden też nie poleciał do rowu. A przynajmniej nie widziałem :P

Dziś dogoniłem jednego. I tak się zbliżam
@solimoes na taka okoliczność mam skrecony prawy spryskiwacz i wlany najgorszy szajs na denaturacie, i zawsze redukuje że dwa biegi by mój diesel puścił chmurę w ramach pozdrowienia opryskując każdego smierdzacym płynem na denaturacie ¯_(ツ)_/¯
@solimoes: Cyklisci maja wiele wspolnego z pedalami a rowerzysci z gejami. Cyklisci i pedaly sraja jakas zwykla rzecza na wszystkich wokol jakby odkryli grala i wpychaja do gardel calemu spoleczenstwu jedyna rzecz ktora ogarniaja. Rowerzysci i geje to zwykli fajni ludzie ktorzy maja rozne sfery zycia ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
W drugą stronę nie działa?

@Aradan: nie, bo jest to bardzo niebezpieczne

Rule 163 referring to the distance to leave when overtaking a cyclist, and advising drivers to overtake only when it is safe and legal to do so and “give motorcyclists, cyclists and horse riders at least as much room as you would when overtaking a car

link

wyprzedzanie stojących samochodów przez rower/motor nie jest w żadnym stopniu porównywalne do