Wpis z mikrobloga

#rozdajo #siepomaga #pomagajzwykopem #wykopefekt #charytatywnie #pomocy

Mirabelki i Mirki,
Mimo że konto Wykopie mam od prawie 12 lat, w ostatnich latach raczej rzadko się tu udzielam głównie z braku czasu. Tym razem sprawa jest wyjątkowa, ponieważ tata mojego przyjaciela bardzo poważnie choruje – jego stan jest już tak ciężki, że lekarze w Polsce są bezradni i zmuszony jest podjąć się bardzo kosztownej terapii w Niemczech. Jest to jego jedyna nadzieja na powrót do zdrowia, jednak koszt leczenia jest tak wysoki, że bez naszej pomocy sobie nie poradzi. Sam kilkanaście lat temu przechodziłem przez podobną sytuację z najbliższą mi osobą, jednak byłem zbyt młody i głupi, by cokolwiek móc zdziałać, Wykop był dopiero w powijakach, a strony crowdfundingowe nie były jeszcze w Polsce znane i niestety nie udało się jej uratować. Na szczęście Paweł nadal ma szansę, jednak potrzebuje naszej pomocy, aby wygrać najtrudniejszą w życiu walkę. Będę ogromnie wdzięczny za każdą wpłatę, udostępnienie zbiórki czy wykopanie znaleziska!

Link do zbiórki
Link do znaleziska

A jako że do końca tygodnia jestem w Brukseli, stolicy piwa i czekolady, wśród plusujących ten wpis wylosuję 5 osób, którym wyślę na polski adres paczkę z wybranym przeze mnie (ale dobrym!) belgijskim piwem (oczywiście po weryfikacji wieku ( ͡° ͜ʖ ͡°)), gofrem i czekoladkami oraz kolejne 5 osób, którym wyślę widokówkę z Brukseli. Niech zobaczy go jak najwięcej osób! Losowanie w czwartek 21.11.2019 o 20.00.
  • 25
  • Odpowiedz