Wpis z mikrobloga

Polecam książkę "Wisła w ogniu".
Polecam książkę chociaż przebrnąłem dopiero przez połowę. Czasem wg mnie autor koloryzuje, wprowadza napięcie jakby zaraz miała polecieć głowa, albo mielibyśmy mieć lincz ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mimo budowania niepotrzebnego napięcia i bezsensownych wrzutek, to polecam tę książkę. Dostałem ją w prezencie i chętnie puściłbym ją w świat, ale już mam trzech chętnych na pożyczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Oczywiście wszystkiego z książki nie mogę zweryfikować, śmiem twierdzić, że połowa rekinów nie ma informacji, jak było naprawdę z każdym epizodem, bo zwyczajnie wszystkiego nie można wiedzieć, ale niektóre rzeczy wiem i uważam, że praktycznie wszystko jest prawdą. Za nieprawdę uważam koloryzowanie sytuacji lub drobne przedstawienie faktów inaczej, które też można różnie interpretować. #cracovia też bo coś tam jednak jest.
#wislakrakow #mirkohooligans
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matti1231: ja kupiłem i cieszę się że mogłem jadczaka wesprzec za to ile pracy w to włożył. Książkę również polecam, momentami jest przerażająca. O naprawdę sporej części wydarzeń, tam opisanych, człowiek,gdzieś tam słyszał, ale nie zdawał sobie sprawy ze skali tego wszystkiego.

@matti1231: niesamowite, że po tym co się stało z Wisłą są jeszcze ludzie, którzy starają się negowac rzeczywistosc
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Aerwin: czytałeś książkę? Dużo wątków pomylonych, niektóre opisy też, jadczak książke pisał na zeznaniach 60 i z kolegami z jude gangu.
Nie bronię WSH tylko mówię że można go nie wspierać za wyprodukowanie takiego paszkwila.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Portowiec: tylko jak wyrobisz sobie zdanie jeśli dużo rzeczy opisanych w książce to farmazony? Wiele ksyw pomylonych i najdobitniej świadczy o tym tytule fakt że jadczak za informatorów miał kolegów z jude gangu, także jak się możesz domyślić jest bardzo obiektywnie.
  • Odpowiedz
@matti1231: taaa. Pytam skad wiesz, bo mimo ze odbilem juz dawno od klimatu i wiekszosc moich znajomych z jg na wakacjach. To od czasu do czasu z kims sie przetne i wiem to i owo a akurat o tym nikt nic nie mowil. Za to wiem ze takie info lata od dawna w internecie. Dlatego ciekawi mnie skad wiesz? Skoro powtarzasz ta informacje.
  • Odpowiedz