Wpis z mikrobloga

@Wychwalany: nie zabardzo rozumiem tego pytania, przeciez to nie jest nowa koncepcja i dziala od lat wolalbym jednak zeby ktos kto sie otarl i mial doswiadczenie wypowiedzial sie dzieki za zainteresowanie
@pszymczyk2: super na pewno przecztam, obecnie sam dzialam na mintosie (dzieki @shaki24)
Aktualnie szukam troche innej formuly, inwestycja w firme ktora dziala jako spolka jawna a zmienilaby tozsamosc na spolke z o.o. gdzie wszedlbym w role wspolnika, nie wiem czy sie za to zabierac to pomyslalem o tym wpisie moze ktos mial podobne doswiadczenie zanim ksiegowego i prawnika odwiedze
@Scaven: Ostatnio przeglądałem start-upy na jednej z popularnych platform crowdfundingowych. I generalnie słabo to wygląda, wszystko fajne dopóki zbierają $ na swój pomysł a później słaby albo zerowy kontakt plus nie fatygują się ujawniać żadnychraportów finansowych aby ocenić rozwój zainwestowanego kapitału.

Dla mnie jest to raczej nie do zaakceptowania, lubię przeglądać raporty i teoretycznie wiedzieć co firma ma w środku. Dlatego raczej proponuje spółki notowane już na regulowanych giełdach. Oczywiście