Wpis z mikrobloga

Siema mireczki, byłem testować słuchaweczki ( ͡º ͜ʖ͡º) #audioboners #sluchawki

CanJam Shanghai, poniżej lista tego co udało mi się przetestować. Wszystkie nauszne ze względu na to że miałem dość mało czasu a ludzi dużo i IEMów była tam ogromna ilość, więc sobie odpuściłem całkowicie.

Abyss Diana
Audeze LCD-1
Audeze LCD-2CB
Audeze LCD-X
Audioquest NightHawk
Audioquest NightOwl
Audio-Technica W5000
Crosszone CZ10
Denon D7200
E-MU Teak
Focal Utopia
Focal Clear
HiFiMAN HE-1000SE
HiFiMAN Ananda
HiFiMAN Sundara
HiFiMAN Susvara
HiFiMAN Jade 2
HiFiMAN Shangri-La Jr
Meze Empyrean
Meze 99
Meze Neo
MrSpeakers Ether 2
Sony Z7
Warwick Sonoma

Nie będe robił listy od najgorszych do najlepszych ale przedstawię wam zwycięzców kilku katygorii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najlepsze słuchawki - Focal Utopia i Meze Empyrean

Nie jestem w stanie się zdecydować, jedne i drugie są znakomite. Niczego mi w obu modelach nie brakowało. Bardzo blisko będą też HiFiMAN Shangri-La Jr i Warwick Sonoma. Jak pomyślę że Meze, firma z Rumunii potrafi coś tak świetnego zrobić to czemu w Polsce nikt się nie stara? (,)

Największe zaskoczenie - Abyss Diana

Firmę Abyss znam, droga i dobra ale po tych stosunkowo małych Diana wiele się nie spodziewałem, a tutaj top top.

Największe rozczarowanie - Meze 99 i MrSpeakers Ether 2

Nie mam pojęcia skąd tak dobre opinie o nich, Meze 99 grają jak przez karton a Ether 2 właściwie nie wyróżniają się zupełnie niczym od modeli 2-3 krotnie tańszych.

Najlepszy stosunek ceny do jakości - HiFiMAN Sundara

Nawet za zawyżoną cenę w Polsce(1900zł) moim zdecydowaniem warto. Spokojnie stają na równi z modelami za 4-5k

Czy kupię któreś z nich? Jako że szukam zamkniętych teraz to pod uwagę biorę Denon D7200 i Sony Z7(bardziej półotwarte), oba modele przypadły mi do gustu, także czas kasę odłożyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzięki za przeczytanie moich wypocin.
SergeantMattBaker - Siema mireczki, byłem testować słuchaweczki ( ͡º ͜ʖ͡º) #audiobone...

źródło: comment_dgTR5lKAfDlTOwrARJu6eC3U8qcVf0fN.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach