Wpis z mikrobloga

@snusmumriken90: No to slaby ten dzien walki z faszyzmem skoro nie chcecie dokonac samospier*olenia, na ciebie przyjdzie pora jeszcze przy dniu walki z homofobia czy tam w czerwcu. Bo z tego co pamietam ostatnio poslugiwales sie homoseksualizmem jako zniewaga. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kto by pomyslal ze niby tacy antyfaszysci ale jak cos zlego powiesz to zaraz brunatnieja....
  • Odpowiedz
@Satan696: Ciekawe pytanie, czemu działacze partii Razem mają się w takim worku znaleźć? Adrian Zandberg dyskryminował cię ze względu na kolir skóry, czy Marcelina Zawisza nawoływała do przemocy wobec ciebie, bo nie jesteś "czystej krwii"?

@Volki: Pewnie dlatego, że komunizm nie ma u podstaw nienawiści wobec innych narodowości, jak nazizm. Głównym jego grzechem jest to, że systemy, które nazywały się komunistycymi, dopuszczały się przemocy na niewyobrażalną skalę. Myślę
  • Odpowiedz
@Tadeusz_Radziwill: Jesli uwazamy ze ktos nie jest odpowiedni bo kiedys byl skinem to czemu uwazamy ze zandberg nie jest odpowiedi do worka jak kiedys latal z tworca idei komunizm na koszulce? Dalej, mamy Koniecznego ktory mowi raz o smiertenym zagrozeniu demokracji a pozniej uwaza ze nalezy wyrugowac glos ponad miliona obywateli bo sie niezgadza z zdaniem partii ktora ma ich reprezentowac, demokrata pelna geba.

Mamy tez licznych fanow razem i
  • Odpowiedz
@Satan696:

esli uwazamy ze ktos nie jest odpowiedni bo kiedys byl skinem to czemu uwazamy ze zandberg nie jest odpowiedi do worka jak kiedys latal z tworca idei komunizm na koszulce?

Ponieważ demonizowanie Marksa to wyraz skrajnej głupoty i ignorancji. Marks miał przeogromny wkład w rozwój myśli filozoficznej, ekonomiczne, w kształtowanie się dzisiejszego społeczeństwa, możemy powiedzieć, że jemu pośrednio zawdzięczamy prawa pracowników. Nie popieram noszenia odzieży z jego wizerunkiem, ale
  • Odpowiedz
@DodatnieUjemny: F-----m jest doktryną nacjonalistyczną. Niedaleka jest stąd droga do szowinizmu, czyli uważania swojego narodu za "wybrany", innych zaś za gorsze od niego. Narodów, ras bowiem wśród ludzi wg współczesnej biologii nie ma. Chyba, że pytasz o to, czy faszyści uważają różne rasy np. psów za gorsze od innych, tak chyba nie jest, przynajmniej nie wynikałoby to z ich faszystowskich poglądów.
  • Odpowiedz
@Satan696: Mogą być polskimi faszystami, rolnikami, mogą być klaunami w cyrku albo astronautami, polskimi albo innymi, nie wiem jak to odnosi się do stwierdzenia, że f-----m, doktryna z natury nacjonalistyczna, nie jest rasistowska. Zresztą nawet, jeśli twój przykład w jakiś (bo trudno mi sobie wyobrazić w jaki) sposób obala tezę, że f-----m jest najczęściej rasistowski, to nie wiem, co to wnosi do dyskusji o tym, czy Lewicę można w jakikolwiek
  • Odpowiedz
@adam-gancarczyk: Jeśli odnosisz się do obrazka, to pewnie dlatego, że w Polsce trudno mówić o antypolonizmie, absurdem byłoby mówić, że Polacy nienawidzą innych Polaków za to, że są Polakami. A obrazek jest przeznaczony dla Polaków. Gdyby był przeznaczony dla osób, wśród których silny jest antypolonizm, to umieszczenie go tam byłoby jak najbardziej zasadne.
  • Odpowiedz