Wpis z mikrobloga

polacy, mistrzowie kierwonicy, tfu!
troszkę dłużej spod świateł ruszasz albo nie wjeżdżasz na rondo na pełnej k----e i już trąbią jakby od tego ich życie zależało, jakby dziecka mieli mu do przedszkola nie wpuścić, tylko wrzucić do śmieci.
a potem wjeżdża taki mistrz kierownicy, operator klaksonu, robert k-----a w audi, w pieszych na pasach albo rozbija się na drzewie na prostej drodze.
tfu!
#oswiadczeniezdupy #kierowcy #polska #motoryzacja #ruchdrogowy
  • 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

rozumiem, masz problem z płynną jazdą, ale czy to powód by się żalić wszystkim dookoła? może warto pomyśleć o korzystaniu z komunikacji miejskiej lub dodatkowych szkoleń w ośrodkach nauki jazdy
  • Odpowiedz
@zdjecie_z_wenszem o k---a XD no wiesz spod świateł się rusza od razu a nie jak p---a stoisz. To samo k---a z przejściem dla pieszych - widzisz ze ktoś stoi, a za tobą kolumna aut. C--j k---a zatrzymuje się taki osobnik żeby przepuścić jedna babe, i cyk robi się korek.
Puszczać na pasach to se k---a możesz jak są 2-3 auta za tobą a nie korek xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@zdjecie_z_wenszem: z-----------e to jedno, zamulanie na światłach i rondach to zupełnie co innego. Nikt nie każe ruszać z piskiem, ale jak stoisz pierwszy pod sygnalizatorem a dopiero po 2 sekundach od zapalenia się zielonego zaczynasz szukać jedynki to gardzę... Płynność ruchu i związana z tym przepustowość, mówi Ci to coś? To jedna z głównych przyczyn korków w miastach.
Chociaż w Kielcach na przykład ludzie akurat nadzwyczaj chętnie pchaja się na
  • Odpowiedz
muł nie wie co chce dalej zrobic zanim przetworzy informacje na temat otaczajacego go swiata sytuacja na drodze sie calkowicie zmieni i znowu musi myslec...

@qwerty11: na szczęście Twój Świat wygląda tak, że dynamiczna jazda = szybkie, rozsądne i racjonalne decyzje... no i z automatu masz +10 do spostrzegawczości
  • Odpowiedz
@Xerdur: o ile mi wiadomo to na drodze nie można się zatrzymywać bez wyraźnego powodu i jej blokować - jak masz zielone to ruszasz nie stoisz - więc tak nie do końca zgodnie z przepisami ;)
  • Odpowiedz
@zdjecie_z_wenszem dzisiaj za mną jechał jakiś mistrz kierownicy, wąska ulica, tramwaje, światła co chwilę, wszędzie ludzie włażą na ulice, no trzeba mieć oczy dookoła głowy, dodatkowo przez pewną część trasy kocie łby, ale on tutaj jest szeryfem siedzi mi na zderzaku xD w-------m się i zwolniłam, to on dostał białej gorączki, jak tylko kolumna aut się skończyła to mnie wyprzedził i popędził 50 km/h pod czerwone światło xD
  • Odpowiedz
Ostatnio jakiś polski mistrz kierownicy w nowym merolu o------m na szary mat z prawego pasa przebił się na pełnej p-----e na lewy przede mnie, kiedy zmieniało sie na czerwone, ominął stojący już na czerwonym samochód po prawej stronie, wrócił na prawy tuż przed nim i wymijał pieszych na pasach
Mistrz kierownicy, ha tfu
#kalisz
  • Odpowiedz
  • 6
@zdjecie_z_wenszem w Hiszpanii praktycznie nie ma żółtego, wszyscy ruszają na raz i jadą. U nas auta niczym żółwie każdy rusza po kolei, zero refleksu. Hui tam grunt że ja przejadę reszta niech się goni
  • Odpowiedz