Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qaswe: Gurwa jak by ktoś mi kiedyś powiedział, że ludzie będą debatować nad tym ile jest płci to bym go wyśmiał..
Są dwie płcie wbijcie sobie to do tych lewackich główek. Siurek i kuciapka. A to, że ktoś ma siurka i czuje się jak kobieta to nie znaczy, że stworzył nową płeć. Jest facetem nadal.. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Mirrak: Póki mamy łazienki dla kobiet i mężczyzn, a całe państwo i prawo jest skonstruowane pod dwie płcie to takie gadanie o innych płciach jest dla mnie wymysłem mniejszości po to żeby uspokoić swoją psychikę.
Bo identyfikacja jako kobieta lub mężczyzna jest dla nich bolesna psychicznie więc sobie wymyślili trzecią płeć.
Ludzie w kontaktach między sobą zwracają się Pani, albo Pan. Jak ktoś wygląda dziwnie i nie jesteśmy w stanie
  • Odpowiedz
@jabolsy:

,, Póki mamy łazienki dla kobiet i mężczyzn, a całe państwo i prawo jest skonstruowane pod dwie płcie to takie gadanie o innych płciach jest dla mnie wymysłem mniejszości po to żeby uspokoić swoją psychikę,,

Ale łazienki nie są dowodem naukowym
  • Odpowiedz
@Mirrak:

A teraz udowodnij, że to sklepy z ubraniami powinny decydować o tym czy dana płeć istnieje czy też nie. smiało przedstaw dowody na to naukowe.

No akurat sklepy z ubraniami to faktycznie był kiepski przykład bo moda tak poszła do przodu, że zatarły się trochę te granice.
Ale marzenia o tym, że te podziały znikną w sklepach to raczej mało prawdopodobne. Po pierwsze ze względów finansowych, a po drugie ze
  • Odpowiedz
I weź tu teraz siedź godzinami i staraj się dopasować te spodnie bo jakiś idiota sobie wymyślił, że zlikwidujemy podziały na płcie

@jabolsy:

Ale nikt tego nie chcę robić w tym
  • Odpowiedz
Więc ogólnie wszystkie zabawy w zmiany tych dawno wytyczonych ścieżek to idiotyzm i wprowadza to więcej zamętu niż jest to warte. Próba naprawy czegoś co jest, i co od dawna dobrze działa.

@jabolsy: Pytanie tylko, czy zrezygnowanie z kategorii płci naprawdę wprowadziłoby zamęt, bo ja bym stawiał tezę, że poza ściśle medycznymi sytuacjami nie potrzebujemy informacji o płci biologicznej. Pisaliście wyżej o łazienkach, ale przecież łazienki można łatwo przeorganizować na
  • Odpowiedz