Wpis z mikrobloga

Takie szybkie pytanie. Jakie to imbusy oznaczone jako 3 na schemacie? Żona mnie rozproszyła i wsadziłem klucz pod kątem ładnie niszcząc gniazdo :P. Nie mogę znaleźć w internecie czy to jakieś calowe czy metryczne, jaki skok gwintu itd... Trzeba kupować w sklepie rowerowym płącąc 500 cebulionów czy w sklepie ze śrubami za 50 groszy :P?
#rower
mazaq1 - Takie szybkie pytanie. Jakie to imbusy oznaczone jako 3 na schemacie? Żona m...

źródło: comment_bV8PhTnUjVRrjAp9f19AOADVJrM3bQvJ.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trace_error: jak się bujnę do domu rodzinnego to tam tego w piwnicy znajdę cały pojemnik i dla pewności na tokarce ściągnę trochę z główki.
Bardziej mnie smuci że pomimo używania cholernego klucza dynamometrycznego zerwałem gwint do najmniejszego blatu z przodu. Ale chyba tutaj napcham kleju epoksydowego do aluminium bo tej zębatki się nie używa a mechanizm ma już i tak nalatane z 8k km.
  • Odpowiedz
@patrol798: Shimano czasem przegina. Szczególnie że ta śruba dość podłej jakości była.
Kiedyś na próbę kupiłem odpowietrzając hamulce płyn do zawieszeń hydraulicznych citroena zamiast płynu hamulcowego shimano. Płacąc 20-30zł za litr i działa pięknie ponad 2 sezony. Za oryginał dałbym kilkukrotnie więcej. (nie mylić z płynem hamulcowym do samochodów, który zabija hamulce shimano w godzinę :P)
  • Odpowiedz