Wpis z mikrobloga

i niech zgadne: i tak go teraz nie wykupisz :D

@sylwek2k: nie wykupię, bo mam gdzie parkować, jeez ()
Oczywiście do reszty argumentów nie umiesz się odnieść, tak myślałam :P
  • Odpowiedz
@niko444 No to wiedz, że MPK Poznań w porównaniu do MPK Wrocław to niebo a ziemia ;) A mówię z własnego doświadczenia bo mieszkałem w obu tych miastach.
  • Odpowiedz
Tak sobie czytam całą tę dyskusję i widać, że dla Polaka auto to wciąż synonim luksusu... I to opisywanie realiów komunikacji miejskiej świadczące o tym, że bazują wyłącznie na stereotypach. A szkoda bo co jak co ale w Poz zbiorkom działa naprawdę fajnie a jak nie działa to przez samochody właśnie...
  • Odpowiedz
Chce od miasta, bo KUPILAM SAMOCHOD. Miasto ma DAC.

@sylwek2k: nie bo "kupiłam samochód", tylko BO SĄ PRZEPISY, które wymagają przy jakichkolwiek budowach w strefie zamieszkanej tak planować, żeby była określona minimalna ilość miejsc parkingowych
  • Odpowiedz
które wymagają przy jakichkolwiek budowach w strefie zamieszkanej tak planować, żeby była określona minimalna ilość miejsc parkingowych

@MUDAMUDAMUDA:

no ale nic nie jest tam budowane, tylko sa stare budynki :] Ba! Te przepisy nie zobowiazuja GMINY do budowy miejsc parkingowych, tylko DEWELOPERA. Ba! Te miejsca parkingowe maja byc dostepne TYLKO w momencie odbierania nieruchomosci. Nastepnego dnia moga byc zlikwidowane, bo obowiazek dotyczy ich budowy do nowej inwestycji, a nie ich
  • Odpowiedz
@DanielPlainview: mieszkałem na tej ulicy prawie całe moje życie. Przyjeżdżam tam dość często. Aktualnie dwa razy dziennie. To co zrobili tam bardzo mi się podoba, chociaż faktycznie jest problem z parkowaniem. Gdy jeszcze tam mieszkałem to miałem wykupiony parking na „Modenie”. Cena 175zl na miesiąc. Nie jest to przecież ogromna kwota, a zawsze można było zaparkować. Pamietam jak społecznicy chodzili i próbowali zablokować te inwestycje argumentując to właśnie brakiem miejsc
  • Odpowiedz
@Karbostyryl: Jakiś osioł wymyślił sobie, żeby przy tej ulicy zrobić siedzibę starostwa dla 400 tysięcznego powiatu, w samym centrum, z kiepskim dojazdem, z jedną linią tramwajową, która nawet koło dworca nie przejeżdża. Teraz inny cyklista zlikwidował złośliwie połowę miejsc parkingowych na jakieś krzaczory. Weź mi wytłumacz, co posiadanie garażu zmieni w sytuacji, gdy ludzie spod miasta nie mają gdzie postawić samochodu, by załatwić konieczne sprawy. O pobliskim szpitalu na Polnej,
  • Odpowiedz