Wpis z mikrobloga

@zastuj wiesz że nazywając kogoś polaczkien stajesz w szeregu z tymi którzy nazywają innych czarnuchami? Btw wszystko co mówisz jest obalane natychmiast i prostowane dowodami. Może tak przeprosisz za ignorancję?
  • Odpowiedz
a dostęp do broni powinien być kontrolowany - jeżeli nie pozwalamy jak leci mieć każdemu samochodu, który często jest narzędziem i ogromnie ułatwia życie, to dlaczego mielibyśmy w ogóle nie kontrolować kto posiada narzędzie służące tylko i wyłącznie do zabijania? (tak, wiem, czasem jest to zabijanie w obronie)

@zastuj: Myślę, że jednak dla zdecydowanej większości jest to zabawka służąca do całkowicie nieszkodliwego dziurawienia tarcz na strzelnicy.
  • Odpowiedz
@Cantrustme: Eee? Co to ma wspolnego z twoim wpisem, albo moja odpowiedzia?

Podajesz konkretna sytuacje, a nie dwie oddzielne statystyki. Prosze, przeczytaj ze dwa razy moje linki. Wtedy wszytko bedzie jasne.
  • Odpowiedz
@Morf: @FortunaHej:

Jak się najem truskawek z bazaru i dostanę wysypki to nie szukam przyczynowości, tylko więcej tam nie kupuję. W życiu trzeba wyciągać wnioski, bo nigdy o niczym nie zdecydujesz i zdechniesz na wysypkę udając że nie wiesz dlaczego.. Bo nie odnalazłeś przyczynowości. Jasne, można się okłamywać.

Poza tym w naukach społecznych stwierdzenie przyczynowości nie jest możliwe i każde wnioski wyciąga się na podstawie przesłanek.
  • Odpowiedz
@Jan_krul_i_pan: Obraziłeś moich znajomych Czarnych, bardzo dobrych ludzi. Potrzebujesz refleksji nad swoim zachowaniem. Serio. Dla nich te statystyki to wielki wstyd i brzemię i takie postawy jak Twoja nie pomagają Czarnym, tylko ich antagonizują.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Cantrustme: a kogo obchodzi co ich rusza a co nie? Rzeczywistość jest jaka jest i oby jak najwięcej było normalnych czarnych i by oni też dostrzegali problem to może kiedyś będzie lepiej z nimi i na świecie. Jak ktoś mówi że Polacy to debile, to mnie to nie obraża, w szczególności że mają rację patrząc choćby na wyniki wyborów. Ale to że są mądrzy polacy nie żmienia tego że jak
  • Odpowiedz