Wpis z mikrobloga

@Cantrustme: dodaj też że:
New Hampshire ma dziesięciokrotnie mniejszą populację
Przeciętny dochód gospodarstwa domowego w New Hampshire to $73 381 vs $56 183 w Georgii
New Hampshire jest powoli starzejącym się stanem, mediana wieku to lekko ponad 42 lata
New Hampshire drugi stan z najniższym bezrobociem, najniższy wskaźnik ubóstwa w całym kraju
czyli tak w wielkim skrócie odpalasz książkowy cherry picking, ignorując czynniki demograficzne, ekonomiczne i kulturowe, dobierając sobie dane
  • Odpowiedz
@gaz24wolga: tylko że grafika ewidentnie sugeruje że główną różnicą między tymi stanami jest udział BAME w populacji co jest kompletną bzdurą
a dostęp do broni powinien być kontrolowany - jeżeli nie pozwalamy jak leci mieć każdemu samochodu, który często jest narzędziem i ogromnie ułatwia życie, to dlaczego mielibyśmy w ogóle nie kontrolować kto posiada narzędzie służące tylko i wyłącznie do zabijania? (tak, wiem, czasem jest to zabijanie w obronie)
  • Odpowiedz
a dostęp do broni powinien być kontrolowany - jeżeli nie pozwalamy jak leci mieć każdemu samochodu, który często jest narzędziem i ogromnie ułatwia życie, to dlaczego mielibyśmy w ogóle nie kontrolować kto posiada narzędzie służące tylko i wyłącznie do zabijania?

@zastuj: Po pierwsze samochód posiadać może każdy, nie może używać go tylko po drogach.

Po drugie największa i najdokładniejsza meta analiza (41 badań różnych autorów z różnych lat) kryminologa Garego
  • Odpowiedz
@gaz24wolga: nie czytałem tej analizy więc nie mogę się do niej odnieść, ale wciąż nie widzę w jaki sposób stoi to w sprzeczności z kontrolowaniem dostępu do broni
zresztą nie skomentowałem tego wpisu żeby dyskutować dostępie do broni tylko żeby wytknąć cherry picking I manipulowanie danymi bo brzydzi mnie taki rynsztokowy rasizm typu uga buga czarny taki zły nie to co ja polaczek potomek husarii
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 38
@zastuj: czyli w skrócie nie odniesiesz się do merytorycznych argumentów, za to powtórzysz swoje argumenty emocjonalne oraz mimo dostarczonych danych z innych stanów nadal lecisz cherrypickingiem. No gratuluję, dyskusja na poziomie. Wygrałeś miesiąc pobytu w czarnym getcie.
  • Odpowiedz