Wpis z mikrobloga

To jest przykład nachalnej propagandy. Białych ma być jak najmniej. Biały ma się podzielić swoją kulturą z kolorowymi, którym tak dobrze jej stworzenie nie wyszło. Biały ma przepraszać i się kajać bez końca... dopóki nie stanie się mniejszością na własnej ziemi.
Wtedy dopiero będzie fajnie.
Jak w RPA.
  • Odpowiedz
  • 2
@vesica w Pani Jeziora Yennefer mówi do Trias:

Masz przestać o nim mówić, masz przestać o nim myśleć, masz przestać zachwycać się jego szlachetnym charakterem... Od zaraz, od natychmiast! Och, mam ochotę chwycić cię za te ryże kudły...
  • Odpowiedz
@Corkamalarza
@rivers666 tylko że netflix to netflix celowo w-------a do swoich produkcji jakaś chora poprawność i parytety co jest denerwujące bo widać ewidentnie że np biały jest zła postacią a m----n gej gra wybawce narodów.
Ja oglądam serial/film dla dobrej zabawy i historii ukrytej, może przesłania jakiegoś które niesie, ale zdecydowanie nie oglądam go bo lubię jak mi się w-------a na siłę jakaś ideologię wymuszonej równości.
  • Odpowiedz
@marcelus: za yenefer twórców serialu powinien dziki gon dopaść i im co najmniej leśnego dziadka z innej rzeczywistości do łazienki wpuścić i zamknąć na 24 h, chore zwyrole niszczą moją piękną wizualizacje w umyśle
  • Odpowiedz
@j3sion: No dobra, ale to dalej sprowadza się do wyboru aktorów którzy wypowiadają się i grają w odpowiedni sposób - czyli do castingu. Nawet przy parciu na osoby kolorowe musieli brać pod uwagę ich sposób grania i wypowiedzi.
  • Odpowiedz
@Swarley: wsadzanie na siłę czarnoskórych postaci do produkcji, gdzie czarnoskóre postaci pochodziły z daaaaleka, jest polityczną poprawnością. A już na pewno w przypadku, gdy postać w książce ma białą skórę, a jest grana przez czarnoskórego aktora XDDDD
Dajesz, lewaku. "ale to tylko fantasy!" "przecież to tylko luźna adaptacja!" "kto powiedział, że krasnoludy nie mogą mieć 2m wzrostu?" "gdzie było napisane, że elfy nie są czarne?"
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@eenki to nie jest polityczna poprawność. Nawet hasło "urozmaicanie na siłę" mi nie przeszkadza, ale używanie w kółko hasła, które znaczy nie mniej nie więcej niż unikanie obraźliwych określeń, sposób wypowiadania się i prezentowania treści żeby nikogo nie urazić to są jakieś jaja xD a powód "bo w książce to było" to jest ogółem słaby - chcesz żeby było jak w książce? Masz książkę, nikt Ci jej nie zabierze, nie spali,
  • Odpowiedz
Nie wierzę że już pojawiają się tłumnie tego typu komentarze.
Zastanawia mnie jedno... Czy ci najwięksi fani Sapkowskiego i jego sagi kiedykolwiek czytali te książki? Ja czytałem je dawno, ale czy krytykowanie rasizmu, ksenofobii nie było jednym z głównych motywów sagi? Czy jedna z najważniejszych postaci sagi nie była homoseksualna?
A to wszystko tylko bo driady są czarnoskóre...
Wiecie. Te mityczne stworzenia które i tak miały odróżniający się odcień skóry.
  • Odpowiedz