Wpis z mikrobloga

@Hauleth: Bo JS ma być prosty i np. JSX + React to jest pyk pyk i aplikacja gotowa. Po prostu nadambitni programiści chcieliby przenieść języki typu Java / C++ w warunki JS, a przez to tylko powstają takie potworki jak TS, który i tak wszystko sprowadza do prymitywnego JS, a wymaga pisania od cholery zbędnego kodu i śmiecenia sobie typami itd.
  • Odpowiedz
@restecp Zabrzmi kuriozalnie, ale prostota i wygoda. Każde szanujące się IDE pomoże Ci pisać kod jak zdefiniujes typy. Do tego interfejsy, które pozostałym członkom team pomogą ogarnąć czego mogą się spodziewać po odpowiedziach z http i wiele innych.
Google z Angularem poszło w TS'a, w React też możesz stworzyć projekt z flagą TS a i coraz bardziej popularny Svelte (bardzo sprytny ten ich compiler) planuje obsługę TS'a właśnie.
Jak dla mnie
  • Odpowiedz
@restecp: pisałeś kiedyś (i utrzymywałeś przez 2,3 lata) korporacyjną apkę z częściową logiką po stronie klienta? ;) czy prototypujesz sobie małe i szybkie projekty. Bo do pierwszego bierzesz TypeScript, a do drugiego możesz brać czystego JS.
  • Odpowiedz
@restecp: Panie uczennice teraz ReactJS + Redux pod .net Core i zastanawiałem się czy dołożyć TypeScript...rozumiem ze mam toto omijać szerokim łukiem?
  • Odpowiedz