Wpis z mikrobloga

• 2382
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To prawie jak mój przejazd z Krakowa do Żywca pewnego razu. Też się skusiłem na skrót pokazany w nawigacji. Jechałem z 10 km taką serpentyną pod górę pod zajebistym kątem, żeby na szczycie zobaczyć szlaban i zamkniętą drogę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@jamtojest: co to była za trasa? Jeżdżę tamtędy czesto
  • Odpowiedz
@Ytarka: Jechałem tą drogą już z 5 razy w tym roku xD Serio, ale jaka jest lepsza alternatywa od strony S3 z północy, żeby dojechać do Szklarskiej/Karpacza? Jest jakiś remont koło Bolkowa już z rok czasu i średnio z alternatywami... Dziury są, ale 40km/h na odcinku 3km to nie tragedia.

Tabliczkę o nieodśnieżaniu widziałem i się zastanawiałem którędy będę jechał zimą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jest więcej ofiar tej francy ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Ytarka: ledwie z życiem uszedłem już dwa razy. Pierwszy raz dawno dawno temu, jeszcze za wczesnej wersji Automapy uruchomionej na PDA (kto pamięta, co to takiego było? ;) ), gdy automapa pokazawszy skrzyżowanie nakazała mi stanowczym głosem Hołowczyca skręcić w lewo "teraz!", problem jednak w tym, że tam nie było skrzyżowania, tylko wiadukt.

Drugi raz zaś było wesoło trzy lata
  • Odpowiedz
@Ytarka: wydaje mi się, że jak jechałem do Karpacza to poprowadziła mnie tą samą drogą. Też musiałem w pewnym momencie zawrócić. Google maps płata figle czasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mam w okolicach dom rodzinny - jak ktoś w odwiedziny jechał, to często był telefon, że GPS zapędził do jakiegoś lasu "no i co teraz zrobić? jak jechać?" :) ale na tabliczkę nigdy nie zwróciłam uwagi, aż dam znać Rodzicom, żeby się tam przeszli, pieseł w końcu pójdzie na dłuższy spacer :)
  • Odpowiedz
Google maps się spierdzieliło jakieś 5 lat temu, dawniej można sobie było rękę uciąć za wybrana przez nią drogę, dzisiaj to ze pokaże prawidło drogę w 100% oscyluje na poziomie wygranej 3 w lotto.
zauważyłem, ze nie tylko mapy, ale wszystkie produkty googla zeszły na psy i szczekają dupami.
  • Odpowiedz
@publiczny2010: pogarszanie produktów google (i często niezrozumiałe z zewnątrz decyzje o anulowaniu) to ich systemowy problem wynikający z optymalizacji do awansu, tu masz to trochę opisane (+ reklama ( ͡° ͜ʖ ͡°)) ale wątek przewija się u przeróznych ludzi więc jak mu nie wierzysz to poszukaj sam innych opinii na ten temat: https://mtlynch.io/why-i-quit-google/
  • Odpowiedz