Wpis z mikrobloga

Fajna sprawa ten adapter 8bitdo do Switcha/PC/Retro Pie. Można grać za pomocą pada PS4 na Switchu. Do tej pory grałem na zmianę joyconami i 8bitdo SF30 PRO i całkiem sporo się grało. Jednak pad ps4 jest wygodniejszy. Ciekaw jestem jeszcze jak by się grało za pomocą pada XBOX ONE S, niestety nie mam go(ale może jakaś fajna promocja na czarny piątek w listopadzie będzie).
#nintendoswitch #8bitdo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryspin013: Nie. Opiszę co zrobiłem teraz może jakaś inaczej się wybudza. Włączyłem konoslę. Podłączyłem pada. Po wibracji mogłem z niego korzystać. Uśpiłem konsolę. Pad się wyłączył. Kliknąłem przycisk PS4. Podłączył się do adaptera. Nie wybudziłem konsoli żadnym przyciskiem bo się nie udało. Włączyłem konsolę i pad się wyłączył. Musiałem go znowu włączyć i po połączeniu z adapteram mogłem normalnie korzystać z pada. Wszystko robiłem na docku. Zakładam, że się nie
  • Odpowiedz
Musiałem go znowu włączyć i po połączeniu z adapteram mogłem normalnie korzystać z pada. Wszystko robiłem na docku. Zakładam, że się nie da albo coś źle robię.

@KrzysiekD: Raczej się nie da. Na tych wszystkich innych adapterach jest dokładnie to samo. Ciekawy jestem tylko czmeu to tak działa bo w teorii nie ma żadnych technicznych przeciwwskazań do tego. Home button pada ps4 przy odblokowanej konsoli działa normalnie. Czyżby pro controller
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Możliwe, teraz na szybko reddit przejrzałem i inni też nie mogą wybudzać padem konsoli. Pro controler podobno wybudza. Nie mam go jednak więc nie mam jak przetestować tego.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Tylko jeden pad.
@Sonia_Zwierzynska: w pc instaluje się jako xbox 360 kontroler, przy switchu działał bez problemu po włożeniu do usb, nie instalowałem na nim nic przed podłączeniem do switcha, działał bez aktualizacji/instalacji software na nim
@Gronbar: kupno pro controllera jest w planach, teraz mogę korzystać z adaptera na pc i switchu więc wystarczy mi
  • Odpowiedz