Wpis z mikrobloga

@kinlej: są ludzie którzy robią backupy ale też jest grupa co dopiero zacznie je robic

@Harmideron: generalnie nie trzeba być wielkim mózgiem, żeby domyślić się, że w przypadku awarii czy kradzieży zostaje się z niczym xD widocznie nie zasługuje nawet na licencjat
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@kinlej: dwa lata temu miałem sytuację że zginęły mi wazne dane (na szczęście zaszyfrowane) i od tamtej pory mam postawiony serwer Ubuntu z nextcloud RAID na trzy dyski i testy Smart codziennie. W zasadzie nic już nie trzymam tylko na laptopie ale też na chmurze. Dziwi mnie że pisząc pracy licencjackiej nie miał jej chociaż na jakimś dropboxie.
  • Odpowiedz
@kinlej: Łooo panie. To ja przy pisaniu magisterki po każdym dopisaniu strony zapisywałem, wysyłałem pliki na maila, wrzucałem na dwie chmury i co jakiś czas dawałem pliki na pendrive'a. xDDD
  • Odpowiedz
  • 91
@Harmideron
Bardziej dbam o mój folder z memami trzymając go na dwóch dyskach i wrzucając od czasu do czasu w hmure jak się powiększy. Facet to zwykły nygus który widać że nie daje zainteresowania o to co robi, tylko idzie bo idzie.
  • Odpowiedz
  • 3
nie wierzę że nie wysyłał promotorowi pojedynczych rozdziałów czy całej pracy do ostatecznej akceptacji, ewentualnie na serwery jakichś usosów czy coś
  • Odpowiedz