Aktywne Wpisy
Chubbei +452
mirko_anonim +58
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem z dziewczyną od 3 lat, pierwsze 2 lata leczyła się na depresję, miała próby samobójcze. Powodem jej stanu był jej były chłopak, który ją zniszczył psychicznie. Ten okres wymagał ode mnie bardzo dużo siły i cierpliwości, miałem momenty kiedy chciałem się poddać, pomyśleć o sobie, jednak bałem się co wtedy z nią się stanie, znajomi też dawali mi do zrozumienia, że nie powinienem jej zostawiać w takim momencie.
Jestem z dziewczyną od 3 lat, pierwsze 2 lata leczyła się na depresję, miała próby samobójcze. Powodem jej stanu był jej były chłopak, który ją zniszczył psychicznie. Ten okres wymagał ode mnie bardzo dużo siły i cierpliwości, miałem momenty kiedy chciałem się poddać, pomyśleć o sobie, jednak bałem się co wtedy z nią się stanie, znajomi też dawali mi do zrozumienia, że nie powinienem jej zostawiać w takim momencie.
Komentarz usunięty przez autora
Szczerze nie rozumiem samobójstwa. Skoro zycie ci obojętne to nie lepiej cpac i pic alkohol? ( ͡° ͜ʖ ͡°) tez cie zabije A chociaż sie pobawisz
@SirRoger: wyobraź sobie, że to taki stan, że nawet to nie ma dla Ciebie sensu. Nie widzisz żadnego rozwiązania swojego problemu, gdziekolwiek nie spojrzysz jest tylko pustka i brak nadziei. Twój mózg nie działa poprawnie.
Komentarz usunięty przez autora
Dosłownie każdą narrację przekręcicie tak żeby to kobiety były te złe, teraz jeszcze za mało się zabijamy...
@BethDoe: Źródło: "wydaje mnie sie"
Bezpośrednio w artykule jest link do konkretnych badań. Znalezienie tego zajęło mi jakieś 15 sekund i tych badań jest więcej ;) Statystyki samobójstw z podziałem na płeć już nie będę linkować, bo Panowie sami się chwalą swoim altruizmem i dbałością o dobro bliskich.