Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +14
po dwóch miesiącach dotarłem do pani okulistki, powiedziała, że ten mój ból silny oka i wymioty przez 3 godziny co kilka miesięcy, to ona nie wie skąd, ona tam nic nie widzi (hehe), może migrenowe, na kontrolę za dwa miesiące umówion, jak będzie w między czasie kolejny atak to mam obserwować czy to w małym punkcie jest czy promieniuje i gdzie to dokładnie jest
niby wiedziałem, ale tak dużo czasu mija, że
niby wiedziałem, ale tak dużo czasu mija, że

menelf +4
co o mnie myślicie do tej pory, ale tak szczerze

Otóż, mamy program w #cpp który wyświetla liczby od 1 do 99 jedna pod drugą - zatem w jednej kolumnie. Chcę rozdzielić te liczby na trzy kolumny obok siebie (pierwsza: liczby 1-33, druga: 34-66, trzecia: 67-99). Powtarzam, ten program to tylko TŁO do rozwiązania problemu z brakiem możliwości powrotu "w górę".
Jak to zrobić, jak sprawić by odbył się powrót na samą górę konsoli?
#naukaprogramowania #programowanie #programista15k
@tagtak: w sensie w celu dopisania kolejnej kolumny? Tego się tak nie robi
no ale jak już bardzo chcesz, to od p-----------a kursorem po terminalu (i nie tylko) masz ANSI kody
\rwraca ci na początek linii, w której jesteśPrzeczytaj sobie ten artykuł na wiki, albo jak ci się nie chce, to wpisz
std::cout << "\033[0;0H";To ci wróci na górę, ale obecnej pozycji (czyli nie uwzględniając tego, że możesz mieć coś wyżej zeskrolowane). Możliwe, że jest kod, który ci wróci na górę uwzględniając scroll, ale wtedy się musisz wysilić i jednak przeczytać ten artykuł, który ci
1. kupić maca
2. zainstalować se linuksa
3. postawić wirtualkę z linuksem
4. zabić się
5. użyć jakiegoś terminala na windowsie, który wspiera ANSI kody
te inne będą wyglądały tak:
1 34 67
2 35 68
3
a co do rysowania - nie, problem nie jest skomplikowany i można go rozwiązać dokładnie tak jak opisałem wyżej. to jest tylko jednokrotne wypisanie listy tyle że w 3 kolumnach...
co innego gdyby należało w ten sposób zrobić coś w rodzaju wyświetlania czasu, czy też procentowego progresu postępu jakiegoś zadania.
@tagtak spójrz na mój powyższy komentarz
Komentarz usunięty przez autora
void gotoxy ( short x, short y )
{
COORD coord = {x, y};
SetConsoleCursorPosition ( GetStdHandle ( STD OUTPUT HANDLE ),