Wpis z mikrobloga

#gamedev #unity #android

W zeszłym tygodniu stworzyłem prosty koncept mechaniki który wydaje się fajnie pasować do gierki mobilnej.
Podczas tworzenia całkiem sporo się w to nagrałem i bardzo trudno mi ocenić poziom trudności. Ja przechodzę wszystkie 30 poziomów praktycznie od strzała, ale żona twierdzi że za trudne to i nie radzi sobie. Z racji że moi realni znajomi mają już dość testowania moich kolejnych g---o-koncepcji, muszę wyjść na świat i poprosić was o pomoc.
Tak więc, mireczkuuuu, jeżeli masz chwile wolnego czasu i 20mb wolnego miejsca na telefonie, proszę pobierz moją gierkę, pograj chwilę i daj znać jak było, albo jak Ci się nie chce to zostaw ocenkę chociaż. A jeżeli chciałbyś mi pomóc, proszę powiedz mi, czy ta gra faktycznie jest za trudna? A może za łatwa? A może w ogóle cała koncepcja jest do d--y i nie ma sensu jej rozwijać? Powiedz mi też czy feeling samej gry jest fajny czy byś to jakoś poprawił.
Warstwa wizualna obecnie jest mało istotna, ale jeżeli masz jakieś przemyślenia to wezmę je na klatę... zaznaczam jednak że wszystkie grafiki i animacje do gry zrobiłem w około 3 godziny, więc nie czepiaj się za bardzo rybeczki czy ośmiorniczki bo to nie ich wina że tak wyglądają.

Link do pobrania:
CatchIt

a tu jakiś tam gameplay czy coś, dłużej się renderowało niż robiłem więc też proszę nie oceniać:
gameplay
buhubuhu - #gamedev #unity #android

W zeszłym tygodniu stworzyłem prosty koncept m...

źródło: comment_DDAAjtj9d1e0M3tcLWIDLdoManisVKiB.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@buhubuhu: nie wiem, co tu napisać. zrobiłeś jakiś wysryw niedopracowany, nawet nagranie demka s----------ś. Chcesz, żeby ktoś marnował czas, to najpierw daj coś od siebie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@buhubuhu: świeży pomysł, nie powiem. Wygląda jak Asteroids z 1979 r., tylko że z grafiką, która robi więcej złego niż dobrego.
(oceniałem po filmiku, szkoda 20mb na to coś :p)
  • Odpowiedz
@volski_: O jejku... Skąd w Tobie tyle jadu? Spokojnie, możesz nie testować, pozwalam.
@sidhellfire: no napisałem przecież że chodzi mi o test mechaniki, a oprawa wizualna to jakieś bazgroly. Nie napisałem też że jest to jakiś świeży pomysł, napisałem że mechanika pasuje do gierki mobilnej i tyle.
  • Odpowiedz