Wpis z mikrobloga

Ostatnio nawet chcialem już kupić Switcha, bo konsola może nie tania ale sprzęcik fajny i specyfikacja niezła. Ale popatrzyłem na bibliotekę i ceny gier ( _) Przecież to jakaś kpina. 2/3 to jakieś gierki dla dzieci typu Mario, w cenie 200 zł za sztukę, poza tym dostępne jest dosłownie kilka sztuk starych, odgrzewanych kotletów, jak np. Skyrim, za 240zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)- Jak dla mnie, prawie wszystko jest warte co najwyżej 1/4 tej ceny, albo mniej... Oczywiscie brak najlepszych tytułów dostępnych na rynku na inne konsole i PC, jak np.: GTA, RDR, COD, NFS, Deus, PUBG, TLOU, Horizon, ME, CS, Battlefield i setki innych...
Więc po zastanowieniu się, jedyna opcja żeby nie zbankrutować, usprawiedliwić głupi zakup i w ogóle mieć w co grać, to zhackowanie konsoli. Ktoś podpowie czy to łatwe, jak to zrobić i czy działa potem wszystko ok, czy można grać w oryginały i piraty?
#nintendoswitch
  • 43
@Prophet1111: @epi: to GPD strasznie drogie i znając życie nieużyteczne do wiekszosci gier PC :)
Ale klon GBA widze ze kosztuje grosze, wiec można spróbować. Setki gier czekają, a całość bedzie mnie kosztować tyle co jedna gra na Switcha ... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dave8: weź pod uwagę że to jest robione pod zachodniego klienta a taki potrzebuje dnia żeby zarobić na grę.
a taki potrzebuje dnia żeby zarobić na grę.

@istp: 200zł dziennie, to by dawało zarobek około 4k pln miesięcznie, podejrzanie mało ;)
Więc po zastanowieniu się, jedyna opcja żeby nie zbankrutować, usprawiedliwić głupi zakup i w ogóle mieć w co grać, to zhackowanie konsoli. Ktoś podpowie czy to łatwe, jak to zrobić i czy działa potem wszystko ok, czy można grać w oryginały i piraty?

@dave8: 30 wpisów i ani jednej odpowiedzi na postawione pytanie :D
Zhackowac można jedynie pierwsze wersje Switcha - potem Nintendo wypuściło patcha i pachpowanych konsol juz zhackować się
brak najlepszych tytułów dostępnych na rynku na inne konsole i PC, jak np.: GTA, RDR, COD, NFS, Deus, PUBG, TLOU, Horizon, ME, CS, Battlefield i setki innych...

@dave8: xDDD

Gry od Nintendo, pomimo infantylnej grafiki, mają więcej contentu, dopracowania i dają więcej zabawy niż jakakolwiek seria, którą wymieniłeś.
Pomijając już, że ceny gier na Switcha nie maleją, więc można je łatwo odsprzedawać, nawet w tej samej cenie. Wtedy gra wychodzi ci
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Teraz jestem dorosły

@dave8: Nie widać xD

2/3 to jakieś gierki dla dzieci typu Mario

najlepszych tytułów

COD, NFS (...) CS, Battlefield

Brzmisz jak typowy nastolatek, który tak bardzo chce pokazać jaki to on nie jest już dojrzały i nie będzie grał w Mario xDD
Nie martw się, kiedyś wyrośniesz z takiego płytkiego myślenia.

#!$%@? mac, nie szkaluj Mario, jestem po trzydziestce i zagrywamy się z dziewczyną we wszystkie części, jakie wyszły do tej pory 8) zabawa tak samo świetna, jak za dzieciaka, a nawet lepsza, bo można w 4 osoby grać i jest masa śmiechu, polecam ( ͡º ͜ʖ͡º)
@dave8 W chwili obecnej na Allegro masz nowki sztuki za 150zl. Fakt, ceny są absurdalne i jest to największa wada konsoli, ale coś za coś, trzeba to brać pod uwagę. Lub, jak ktoś powyżej polecal, kupić grę, przejść i sprzedać dalej.
Gry od Nintendo, pomimo infantylnej grafiki, mają więcej contentu, dopracowania i dają więcej zabawy niż jakakolwiek seria, którą wymieniłeś.

@ZieloneKoloTramwaja: faktycznie, albo jesteś hydraulikiem w niebieskim aucie, albo smokiem w pomarańczowym, i jedziesz i ściszasz się z tym drugim. I tak do porzygu, kontent w #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Daj spokój, mam znajomego fana nintendo, gry nudne po 15 minutach. I oczywiście 1000 wersji mario karts,
Nintendo powinno upaść i sobie głupi ryj rozwalić z tymi ich gówno-konsolami i wydawać gry na urządzenia konkurencji.

@Qwertylion: uwaga, mamy tu eksperta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

teraz pytanie, niekoniecznie podchwytliwe
Kiedy się więcej zarobi?
a) sprzedając same gry
b) sprzedając gry i sprzęt do grania w nie

Idąc Twoim tokiem rozumowania, wszystkie konsole powinny przestać istnieć a wszystkie gry wychodzić tylko na jedną platformę. Ciekawe dlaczego
@Qwertylion: a korporacje interesuje to, co jest dobre dla nich a nie dla Ciebie ;)

jakby się firmy kierowały tym, czego chcą randomy z internetu, to by szybko popadały

model biznesowy musi przede wszystkim zapewniać firmie możliwość przetrwania na rynku i rozwoju
a nie skupiać się tylko i wyłącznie na spełnianiu zachcianek nic nieznaczących jednostek ;)