Wpis z mikrobloga

Poza tym, to było wiele takich przypadków.

@johny-kalesonny: 2 przypadki nazywasz "wiele"? Mozesz je takze nazwac "wszystkie przypadki", bo to tez prawda, ale czy to nie jest sarkazm?

Jaki ma związek wychowanie nastolatków przez protestujących do tego, że został postrzelony ostrą amunicją przez policjanta?

Moze to, ze gdyby byl nie wychowywany w "oblezonej twierdzy" to nie atakowalby
  • Odpowiedz
@Xemioza
Wyjdziesz kiedyś z wowa i cpania do prawdziwego życia to może zrozumiesz, że nie liczy się tylko natychmiastowa gratyfikacja. Albo i nie...
  • Odpowiedz
Co to ma konkretnie znaczyć?

@johny-kalesonny: mowienie, ze mainland jest zly i niedobry i nastawienie nowych pokolen negatywnie do Chin kontynentalnych. Zauwaz, ze ogromna czesc protestujacych jest bardzo mloda.

Tak, że większość żyje w ubóstwie i bez wykształcenia.

Bo ponad 95% ludnosci zylo w obostwie 60 lat temu. Teraz jest kiepsko, ale lepiej niz wczesniej, a rozwoj pokazuje, ze bedzie tylko lepiej. Co do wyksztalcenia to to samo i dodam jedynie,
  • Odpowiedz
Acha i dwóch prowadzących co od razu się tłumaczyli że nie popierają tego co gość mówi też

Więcej, komentatorzy akurat nie mogli jej przerwać.

@DiscoKhan: @Barto_: gdyby w trakcie wywiadu wypalił poparcie to spoko, przerwać nie mogli, ale oni śmieszkowali i chowali się pod stołem bo wiedzieli co on chce powiedzieć, więc tak jakby dali przyzwolenie na wygłoszenie poparcia ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Zhukov: ta dyskusja nie ma sensu. Pantalony będzie tak naginał fakty i wydarzenia historyczne, że wyjdzie na jego. Ja już się produkowałem, ale uznałem, że nie warto i skończyłem dyskusję w połowie. A szkoda, bo wydaje się niegłupi.
  • Odpowiedz
@haaryballs: zawsze z checia dyskutuje z ludzmi, a szczegolnie z tymi, z ktorymi nigdy wczesniej nie pisalem, wiec milo mi sie pisalo pomimo wszystko :P Troche szkoda, ze pisze on o empatii i edukacji, a nie stara sie nawet zrozumiec mentalnosci z dalekiego wschodu i ze jest jakas inna mentalnosc niz nasza, europejska i to nie oznacza, ze jest gorsza lub lepsza.
  • Odpowiedz
@JohnRandom: Okej, popełnili myślozbrodnię przeciwko Chinom? xD

Nie wiedzieli co chce powiedzieć, mogli się co najwyżej spodziewać. Twoim zdaniem powinno się cenzurować kogoś, bo spodziewasz się, że będzie chciał powiedzieć niezgodnego z regulaminem? Gdzie dokładnie byś linię postawił żeby to jakoś sensownie działało? xD
  • Odpowiedz
Jest to ironia, prawda? Bronią tam kapitalizmu, gdzie ten kapitalizm się od nich odwraca

@johny-kalesonny: nieprawda. Nie żaden kapitalizm, tylko jak na razie chyba jedna firma - Blizzard. A co do Hong Kongu to tak naprawdę protestujący bronią tam wolności, praw człowieka, prawa do własności oraz niezależności od państwa. Kapitalizm jest wypadkową tych wartości.
  • Odpowiedz
Kapitalizm to przecież również niewolnictwo, wyzysk pracowników i imperializm.

@johny-kalesonny: haha, jasne! ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niewolnictwo to jest w Korei Północnej, gdzie panuje socjalizm. Kapitalizm niekontrolowany jaki panuje w Hong Kongu jest właśnie efektem wolności. Dlatego właśnie tylu ludzi wychodzi tam protestować
  • Odpowiedz
@Alex_Krycek: W Korei Północnej masz jakąś dziką odmianę leninizmu i jest tam niewolnictwo. A jeśli chodzi o kapitalizm, to przecież masz piękny przykład europejskiego kolonializmu lub aktualne niewolnictwo "na pensji" w krajach trzeciego świata. Również w Chinach
  • Odpowiedz
piękny przykład europejskiego kolonializmu

@johny-kalesonny: geopolityka nie ma nic wspólnego z ustrojem gospodarczym. ZSRR też kolonizował państwa, tylko jakimś dziwnym trafem to się nie nazywało kolonializmem, tylko "wyzwoleniem". W państwach podbitych można wprowadzić zarówno kapitalizm, jak i socjalizm.

aktualne niewolnictwo "na pensji" w krajach trzeciego
  • Odpowiedz