Aktywne Wpisy

HeinzGuderian +23
#danielmagical #natimagical
Wysyłam najnowsze filmiki z Danielem i Nati na PW, warunkiem jest weryfikacja konta poprzez przesłanie zdjęcia na PW.
Wysyłam najnowsze filmiki z Danielem i Nati na PW, warunkiem jest weryfikacja konta poprzez przesłanie zdjęcia na PW.

Ralphs +206
Chłop umęczon, ale gombuder złożony.
9800x3d/5080, a więc można śmiało odpalać hirołsy, ale najpierw pasowałoby zainstalować windowsa i aktywować go dzięki jakiemuś dobremu człowiekowi z githuba( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#chwalesie #pcmasterrace #komputery
9800x3d/5080, a więc można śmiało odpalać hirołsy, ale najpierw pasowałoby zainstalować windowsa i aktywować go dzięki jakiemuś dobremu człowiekowi z githuba( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#chwalesie #pcmasterrace #komputery
źródło: temp_file4224814979880273169
Pobierz

Na razie testowo się bawiłem (ukrywam dane, bo robiłem podręcznymi btc z których można coś wywęszyć. Na docelowy opis tego dla was muszę użyć btc nie powiązanych ze mną, sam na przykładzie atariego wam kiedyś pokazałem jak wiele można wyśledzić :P) ale poszło... Problem w tym że większość nodów w sieci po prostu nie rozgłasza tx jeżeli zobaczy że to doublespendowa, więc myślałem że będzie trudniej (w końcu na co dzień nie robię double spednów, ostatnio kilka lat temu), ale jak widać nie jest tak źle...
#bitcoin #kryptowaluty
źródło: comment_j2ULQjmXZAzkUm82xB0cChl2RDgVaLXB.jpg
Pobierzhttps://en.bitcoin.it/wiki/Irreversible_Transactions
Tak przy okazji... Odjakiegoś czasu Roger Ver, który ma dokłądnie świadomość jakie głupoty gada i kit ciśnie ludziom, pokazuje ciągle jak niby BCH jest szybkie, że wysyła tx i ona w kilka sekund jest u odbiorcy... Że niby po co komukolwiek LN jak BCH działa tak samo szybko :D
No i tu widzimy traktowanie
Ciekawe czy wam sie uda,
Ostatnio jedynie dodali "checkpointy" że niby po 10 potwierdzeniach blok jest na 100% prawidłowy. To jest idiotyczne. Jeżeli będziemy kopali drugi łańcuch i dojdziemy do 10 potwierdzeń (nawet nie musimy być szybsi, to nie atak 51%) to przecież nody uznają oba łąńcuchy za prawidłowe....
Nawet gdyby te ich zaczęły odrzucać jakoś ten łańcuch (na siłę),
@cyberpunkbtc: jak przejdziesz KYC/AML to z pewnością przyjąłby twoje 0-conf BCH
Przede wszystkim obecne nody przyjmą właśnie ten szybszy łańcuch, a odrzucą wolniejszy, więc wciąż atakującemu potrzebna jest przewaga hashrate
Po prostu jako programista (czyli taki, który na co dzień korzysta z logiki i rozumowania przyczynowo-skutkowego) i osoba dość dobrze znająca zasady działania pozwalam sobie na samodzielne weryfikowanie pewnych tez. Chyba jest to właściwe, co?
Przede wszystkim: Bo nie ufają górnikom bcasha.
Po drugie: nawet jeśli absolutnie wszystkie nody stosowałby rygorystyczną politykę akceptowania i rozgłaszania
@cyberpunkbtc: ale screen jest z BTC, a ja cały czas piszę o BCH. WTF?
jestem jedną osobą
I w ogóle to wybrzmiewa tak jakbyś się miał za cholera wie jakiego eksperta i robił łaskę, że dzielisz się wiedzą. Tak jakbyś nie przyjmował w ogóle do wiadomości, że ktoś inny może lepiej rozumieć niektóre niuanse protokołu. ¯\_(ツ)_/¯ Wtedy zaczyna się dzbanowanie i wyzywanie. Jak ja mam to inaczej skomentować jak nie wielkim:"XD"?
Nie wołaj mnie, bo dam cię na czarno i będziesz się spuszczał z zachwytu mówiąc że cię cenzuruje i blokuje wasze straszne, niesamowite argumenty ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Poważnie. Odjeb się ode mnie...
źródło: comment_EARmor4pzUW1gKpdPsrawkA70Ktp06z0.gif
Pobierz