Wpis z mikrobloga

Siema posiadacze mi9t. Też tak macie, że w statystykach baterii najwięcej ssie sygnał sieci? Dodam, że dane komórkowe wyłączone a zasięg na full mimo to zasięg ciągnie więcej prądu niż wyświetlacz.
#xiaomi
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@timo1990: inne rozwiązanie, trochę naokoło ale działało mi z różnymi problemami. Możliwe że jakiś program drenuje, podziel sobie apki na grupy, np po 5 apek w grupie. Usuwasz jedna grupę programów i patrzysz czy jest poprawa. Nie ma - instalujesz z powrotem a Usuwasz kolejną grupę. I tak do końca. Jeśli po usunięciu danej grupy telefon zacznie działać normalnie, wystarczy znaleźć tą jedną lewą apke i się z nią oziemble
  • Odpowiedz
@KononBarbarzynca: wydaje mi się, że znalazłem rozwiązanie. Włożyłem kartę do drugiego zlotu i zużycie sieci mam znacznie mniejsze. Zobaczę jak z trzymanie baterii ale już wydaje się, że jest lepiej.
  • Odpowiedz
@KononBarbarzynca: moje spostrzeżenia po paru dniach. Jak po telefon sięgam częściej zwłaszcza na jasności większej niż połowa wtedy dren ekranu góruje nad zasięgiem. Przykład z dzisiaj. Gdzie pół dnia korzystałem z lte na 3/4 jasności i pół dnia do teraz na WiFi mam obecnie 17% do 9% gdzie ta pierwsza to ekran a druga zasięg sieci. Gdzie włączony ekran na tę chwilę to 5h17min a baterii mam jeszcze 51%. Także
  • Odpowiedz