Wpis z mikrobloga

@szpernik: niby tak i fajnie że zareagowali, ale Williams powie, że bezpieczeństwo kierowcy i będzie po aferze. Ciekawe jakie są zobowiązania wynikające z umowy. Było by jasne, czy wyjaśnienie to zwykła formalność, czy spór o pieniądze.
  • Odpowiedz
  • 23
@zolwixx może w umowie jest zapis, że Robert musi mieć możliwość ukończyć wszystkie wyścigi, których nie zakończył z powodu defektu lub własnej winy
  • Odpowiedz
Ciekawe jakie są zobowiązania wynikające z umowy.

@zolwixx: Taka umowa to musi być grube tomisko a nie umowa sprzedaży Golfa III pod blokiem. Orlen raczej wie co robi i będzie szukał dziury w całym. I dobrze, niech giną.
  • Odpowiedz
że bezpieczeństwo kierowcy i będzie po aferze

@zolwixx: ale Williams nawet na swojej stronie napisali, że wycofali Roberta aby oszczędzić części.
  • Odpowiedz
@szpernik: może. dlatego napisałem, że ciekawy jestem co tam jest.
@plastic11: też tak myślę. samo to, że dopiero teraz informacja o tym trafia do mediów znaczy, że ktoś musiał ją przeczytać, przeanalizować i mieć powód by pytać Williamsa o wyjaśnienie.
@spammaster: i to nie z winy kierowcy. przez pół wyścigu nie było loga Orlenu w ogóle, bo nie było obu bolidów. może to to.
@ruum
  • Odpowiedz
@zolwixx: Pewnie chcą to od nich w oficjalnym piśmie. Nawet jak dadzą Orlenowi inny powód to już mają dowody, że kłamią i mogą się z nimi sądzić.
  • Odpowiedz
może w umowie jest zapis, że Robert musi mieć możliwość ukończyć wszystkie wyścigi, których nie zakończył z powodu defektu lub własnej winy

@szpernik: Teoretycznie to dotyczy wszystkich. Z tego co pamiętam to regulamin sportowy F1 zabrania niestartowania w wyścigu bądź wycofania się bez konkretnego powodu. Chociaż ściema o trosce o bezpieczeństwo powinna wystarczyć w tym przypadku.
  • Odpowiedz
@LiSzajFuj: Oj wierz mi, że wiedzieli co robią.
Włożone miliony już kilkukkrotnie się zwróciły pod wględem marketingowym i tego, co by musieli wydać na taką reklamę.
  • Odpowiedz
Williams powie, że bezpieczeństwo kierowcy i będzie po aferze

@zolwixx: To po cholere oni w ogóle są w tej F1 jeśli występ w ich zespole naraża bezpieczeństwo kierowcy?
  • Odpowiedz