Aktywne Wpisy
criginold +26
źródło: 1000007600
Pobierz
chris88 +1
Czy istnieje język programowania, który można nazwać dobrym i nie ma istotnych wad?
Czego bym się nie dotknął okazuje się, że jest do niczego po głębszej analizie.
#programowanie #programista15k
Czego bym się nie dotknął okazuje się, że jest do niczego po głębszej analizie.
#programowanie #programista15k

Często rozmawiamy na ten temat z pilotami i wiemy, że tego typu sytuacje zdarzają się niestety cyklicznie. Na podstawie poniższych zdjęć mogliśmy dokładnie ustalić nie tylko adres, ale nawet okno, z którego świecił laser.
Sprawa została zgłoszona do Urzędu Lotnictwa Cywilnego, skąd trafiła na policję, a sprawca usłyszał zarzuty. Podczas regularnych lotów pasażerskich bardzo trudno jest ustalić lokalizację "lasernika", dlatego sprawa zazwyczaj rozchodzi się po kościach. Mimo, że nam udało się zidentyfikować sprawcę, skończyło się podobnie. Mimo, że ten czyn zagrażał bezpieczeństwu naszemu oraz innych, został zakwalifikowany jako mało szkodliwy społecznie.
Do tej pory o tym nie pisaliśmy, jednak po niedawnym incydencie oślepiania śmigłowca LPR (czyli śmigłowca i załogi, których misją jest ratowanie życia) uznaliśmy, że trzeba uczulać ludzi na ten problem. To nie jest zabawa, a za oślepianie pilotów może grozić do 8 lat więzienia!
Trzymamy kciuki za powrót do zdrowia oślepionego lekarza.
W komentarzu drugie zdjęcie.
#lotnictwo #fotografia #laser #debile
źródło: comment_4ME9iSeU0v8e5Gzb1wgLMJRnEvZIdeq0.jpg
Pobierz@WalerianDuch: Właśnie w nawiązaniu do tego wydarzenia to dodałem.
@koniarz: Dzięki
@kvgewhr: No może kilkanaście złotych. ale wciąż kategoria zabawkowa.
nie żeby coś ale mam już dość tych wysrywów i romantyzowania zawodu pilota.
mam w rodzinie 2 i widziałem te różne p------e książki od "prawa powietrznego" czy jakieś ins innych rzeczy i są mocno "zabawne" że wszystko .
oboje są takimi tytanami intelektu że mają problemy duże problemy z dość podstawową matematyką (typu mnożenie i dodawanie) a jeden powiedział że zrobił licencję i miałby większe problemy z samochodem z manualną skrzynią
Laser to za maly kaliber w zalosnym kraju potomkow husarii
źródło: comment_RMeLvALUDu1B4j2pr0JViPa7muM6x8Vk.jpg
Pobierz@izsaj: dokładnie 30 pln. Ma moc około pół wata. Emituje zielone światło, na które ludzie oko jest najczulsze. Do tego to nie jest światło z diody laserowej, to światło z kryształu, który jest pompowany podczerwienią. Taki kryształ zapewnia dość równoległą wiązkę, by nawet z dużej odległości nie ulegała rozproszeniu.