Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Wiecie co? Gdybym miała dobrego faceta, który mnie szanuje, któremu mogę ufać (z wzajemnością), to nie miałabym problemu żeby rzucić pracę i dla niego zająć się domem i rodzić dzieci. Nie miałabym problemu z tym, żeby on utrzymywał dom, a ja robiłabym wszystko inne, żeby się nam dobrze żyło. Codziennie czekałabym na niego z obiadem i troszczyła się o niego i o dzieci. I wydaje mi się, że podobnie czuje wiele kobiet, ale znaleźć odpowiedniego mężczyznę jest niezwykle trudno. Bo nie da się ukryć, że rzucenie wszystkiego dla poświęcenia się rodzinie to duże ryzyko. A jak czasem wejdę na Mirko, poczytam kilka wpisów to bardzo szybko tracę nadzieję na cokolwiek takiego.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

OP: @TestoDepot: Pewnie Cię to zaskoczy, ale zarabiam nieźle. Nawet mogłabym zafundować facetowi wakacje. Tak trudno jest Ci pojąć, że nie szukam "betabankomatu", ale kogoś komu mogę zaufać i zająć się rodziną? Bo nie da się pracować na cały etat i wychowywać dzieci, zajmować się domem, dbać o faceta i jeszcze jak to określacie mieć czas na swoje "ambicje".

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Oczywiście, że się da. Kwestia optymalnego zorganizowania sobie czasu, znam wiele par, które tak żyją. W dzisiejszych czasach gdzie wystarczy wrzucić ubrania do pralki/ naczynia do zmywarki i raz na tydzień posprzątać nie jestem w stanie uwierzyć, że nie da się pogodzić życia rodzinnego z zawodowym
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ten moment kiedy baby nadal myślą, że wstawienie pralki i ogarnięcie mieszkania w 20 min to taki wyczyn, że trzeba je za to utrzymywać i dawać nagrody xD Obiad jak wróci do domu? wchodzisz na pyszne pl, ustawiasz dostawę na konkretną godzinę i masz, pralka sama pierze wystarczy wrzucić wszystko do niej, posprzątać może ukrainka za 100 zł i to tak, że starczy na trzy tygodnie więc faceci mają
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Tak działają patologiczne związki, gdzie po utracie małżonka kobieta zostaje z rentą i tym, co odziedziczyła po małżonku. I nic więcej. Znajomi - brak, bo brak aktywnego życia zawodowego. Doświadczenie w zawodzie - nawet jeśli było, to już nikt nie chce brać do pracy za sensowne pieniądze. Chęci do podjęcia pracy - brak, bo dłuższe siedzenie na bezrobociu rozleniwia jak cholera.

Partnerka ma być partnerką, drugą osobą z własnym
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Służąca wyjdzie taniej niż utrzymanie takiej roszczeniowej typiary jak ty. Za Ukrainkę w wwa płace 150 zł tygodniowo. Sprząta absolutnie całe mieszkanie 45m2 odkurza myje podłogi wyciera kurze myje suszy i rozkłada równo naczynia. Robi pranie i prasuje czasami myje szyby jak trzeba. Nie musze jej karmić ani kupować telefonistów cxy pakietu na netflix za 600 zł miesięcznie mam kobietę która robiłaby to co ty. Miałem dla porównania typiarke
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@AnonimoweMirkoWyznania: to, ze w danym momencie ufasz mezczyznie i jestes przekonana o jego dobrych intencjach jest złudne.
Może być wszystko super przez 5, 10 czy 20 lat, ale nigdy nie masz pewnosci, ze sytuacja sie nie zmieni i albo sama nie bedziesz chciala dluzej z nim byc albo on nie bedzie chcial byc z tobą.
I wlasnie dlatego nie powinno się porzucac swojego zycia zawodowego by byc czyjąś pomywaczka. Brak
  • Odpowiedz
czyli kobieta chcąca "prowadzić" dom i rodzinę, utrzymywać ognisko rodzinne w ładzie i porządku jest nieambitna? To czym się ona w takim razie różni od kobiety która che utrzymywać ład i porządek w firmie jako kierowniczka czy nawet właścicielka ( no bo chyba taką kobietę nazywasz ambitną?)

@grzylen: kobieta która siedzi w domu z dzieciokami i zajmuje się tylko gotowaniem i sprzątaniem - nie rozwija się. jest nudna, bo jej
  • Odpowiedz
@advert: wpadacie ze skrajności w skrajności, przecież kobieta która chce się poświęcić domostwu też może się rozwijać mieć inne pasje i nawiązywać nowe znajomości. Jedno nie wyklucza drugiego.
  • Odpowiedz
przecież kobieta która chce się poświęcić domostwu też może się rozwijać mieć inne pasje i nawiązywać nowe znajomości. Jedno nie wyklucza drugiego.

@grzylen: w teorii nie wyklucza, ale w praktyce to się nie zdarza, żeby taka kobieta, której przyjemność sprawia bycie kurą domową, miała jakieś zainteresowania i się rozwijała. to kwestia charakteru. zajmowanie się w życiu tylko domem ogłupia - nie ma się kontaktu z innymi ludźmi, nic nowego się
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania takie zycie jest zwyczajnie nudne,ale kazdy ma prawo zyc jak chce.
nie widze natomiast zadnych przeciwskazan do tego,zeby moc pogodzic rodzine, dom z praca. Wystarczy jakis podzial obowiazkow, zeby nie bylo tak,ze wszystko spoczywa na barkach tylko i wylacznie kobiety. Argument z obiadem jest slaby, bo co to za problem ogarnac ten obiad wieczorem dzien przed? Ja np. gotuje wiekszosc obiadow wieczorami na dwa dni, reszte mroze wiec przy garach
  • Odpowiedz