Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Wiecie co? Gdybym miała dobrego faceta, który mnie szanuje, któremu mogę ufać (z wzajemnością), to nie miałabym problemu żeby rzucić pracę i dla niego zająć się domem i rodzić dzieci. Nie miałabym problemu z tym, żeby on utrzymywał dom, a ja robiłabym wszystko inne, żeby się nam dobrze żyło. Codziennie czekałabym na niego z obiadem i troszczyła się o niego i o dzieci. I wydaje mi się, że podobnie czuje wiele kobiet, ale znaleźć odpowiedniego mężczyznę jest niezwykle trudno. Bo nie da się ukryć, że rzucenie wszystkiego dla poświęcenia się rodzinie to duże ryzyko. A jak czasem wejdę na Mirko, poczytam kilka wpisów to bardzo szybko tracę nadzieję na cokolwiek takiego.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A jak czasem wejdę na Mirko, poczytam kilka wpisów to bardzo szybko tracę nadzieję na cokolwiek takiego.

@AnonimoweMirkoWyznania: nie sugeruj sie wypowiedziami mirko, 3/4 wpisow to negatywne zale na wszystko i wszystkich. Wiekszosc mirkow udzielajacych sie w tagach dot. zwiazkow w zyciu kobiety za reke nie trzymalo tylko narzekaja, ze p0lki sa takie i takie...
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: niech każdy żyje jak mu pasuje. Mnie osobiście taka wizja odrzuca mimo, że mam wspaniałego partnera. Nie dałabym rady tak wszystkiego rzucić, bo baaardzo nie lubię być zależna od innych. Dla mnie takie zamknięcie w domu byłoby straszne. Oczywiście z przyjemnością się o niego troszczę jak umiem, ale bez przesady, w domu musi być sprawiedliwy podział obowiązków
  • Odpowiedz
@czajqa: niby tak, ale z drugiej strony miło by było mieć kogoś do pomocy w domu (mówię z perspektywy hodowcy psów) gdzie samemu czasem po prostu brakuje czasu, a po pracy często nic się nie chce, a trzeba ogarnąć jedzenie, porządek i zwierzynę
  • Odpowiedz
@czajqa: Tylko, że równorzędna partnerka nie oznacza wcale, że musi robić to samo co mężczyzna. Można być równorzędną partnerką i na pierwszym planie mieć dom i rodzinę.
  • Odpowiedz
Anonimowa: Ja mam takiego. Dużo zarabia, a będzie jeszcze więcej, więc bez problemu 2 czy 3 osoby by utrzymał. Wierny jest, szczery, godny zaufania. Jednak ja się czuję niekomfortowo z tym, że on za mnie płaci, więc rozkręcam moją karierę, edukację, żeby zarabiać chociaż te 10 tysięcy na rękę...

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
Zaskoczę Cię, ale ambitni i ogarnięci faceci nie szukają kury domowej, tylko równorzędnej partnerki z ambicjami.

@czajqa: czyli kobieta chcąca "prowadzić" dom i rodzinę, utrzymywać ognisko rodzinne w ładzie i porządku jest nieambitna? To czym się ona w takim razie różni od kobiety która che utrzymywać ład i porządek w firmie jako kierowniczka czy nawet właścicielka ( no bo chyba taką kobietę nazywasz ambitną?)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja wolalbym zeby moja zona pracowala, robila kariere i spelniala sie tez zawodowo. Zeby miala jakies hobby ktore ja rozwija. Zebym mogl zapytac przy wspolnej kolacji jak jej minal dzien. Taka ktora siedzialaby dzien dzien w domu, prala i gotowala to nawet jakby robila to najlepiej na swiecie bedzie jednak nudna. I jej samej takie zycie tez sie w koncu znudziloby.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jest sporo takich mężczyzn, którzy chcą mieć kobietę zajmująca się domem. Ja jednak odradzałabym Ci takie życie, bo staniesz się od niego zależna, a wtedy przy czarnym scenariuszu, że wam jednak nie wyjdzie będzie Ci ciężko odnaleźć się na rynku pracy, a co za tym idzie sobie sama poradzić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@grzylen: Czyli kobieta aktywna zawodowo tego ogniska nie może utrzymywać? Lepsze to niż odchować dzieci a potem narzekać że jej się nudzi samej w domu, albo jak ja mąż kopnie w dupę to jest zerem na rynku pracy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@End0: Czyli żeby mieć dom i rodzinę na pierwszym planie to trzeba siedzieć w domu i nie pracować tak? Nie ma niczego pośrodku?
  • Odpowiedz