Wpis z mikrobloga

Co myślicie o czymś takim? Myślicie że takie pokoiki by się wynajęły w krakowie po 1000 pln?
Myślę o kupnie większego mieszkania na kredyt i podzielenia go na kilka pokoi na klucz pod wynajem, łazienka i kuchnia wspólne.

#krakow #k----------------o #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #inwestycje #nieruchomosci #kredythipoteczny #wynajem #kupnomieszkania
S.....b - Co myślicie o czymś takim? Myślicie że takie pokoiki by się wynajęły w krak...

źródło: comment_2rOgjEJ9GyDVIvdKBr8zZXgnFRLuzguc.jpg

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Scaab: Jak ci rynek to łyknie to nie ma co się przejmować komentarzami wykopków. Rób i daj znać jak wyszło :D powiedz tylko ile oryginalnie m kw. i ile mają poszczególne pokoje. Pamiętaj o zasadzie powierzchnia okna na powierzchnię pokoju.
  • Odpowiedz
W ogóle wydaje mi się, że gdyby uczelnie miały wystarczającą ilość akademików, tak jak kiedyś, to ceny wynajmu (nie tylko mieszkań dla studentów) byłyby dużo bardziej normalne.

@janeeyrie: Większość akademików po rozpoczęciu roku akadmieckiego nie jest wypełniona w 100%. Miejsc nie brakuje. Nawet obca osoba może sobie bez problemu wynająć pokój w czasie roku w zdecydowanej większości przypadków.
  • Odpowiedz
Masz poczytaj sobie zanim zostaniesz kolejnym któremu spali się kilka osób i dostanie pikaczufejs.jpg, jak go wsadzą w pasiaka za nieprzestrzeganie prawa budowlanego.

https://www.muratorplus.pl/biznes/prawo/metraz-mieszkan-powierzchnia-uzytkowa-w-warunkach-technicznych-aa-nvAJ-oHzs-8BU8.html

Wszystko fajnie dopóki nic się nie dzieje. Ciekawe dlaczego żaden poważny deweloper nie zabrał się za budowę takich klitek..?

@fen1x: Tylko, że teraz nie ma tych wymagań. Par. 94 rozporządzenia przed nowelizacją mówił o wymiarach pokoi. Par 94. po nowelizacji mówi tylko o powierzchni minimmalnej mieszkania,
  • Odpowiedz
@Scaab: ja powiem wiecej, powinnies zostac KOŁCZEM od najmu,podnajmu, flipów, remontów, kredytów w branży nieruchomosci.

Typowy program szkolenia jak z mieszkania 55mkw zrobic 5pokoj dla studentow
  • Odpowiedz
@Scaab: domyślam się, że chcesz wcisnąć tam 6-7 osób. Jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie w takim mieszkaniu, to ma być jakiś żart? XD Nawet tyle półek w lodówce nie wciśniesz, już nie mówiąc o tym że nikt nie będzie w stanie nic sobie ugotować. Poza tym nie robi się nigdy palników przy ścianie, nie da sie żyć z takim czymś a k---a czemu ja to w ogóle na poważnie komentuje to
  • Odpowiedz
@Scaab: Te 3 kawalerki od prawej góry + pokój małżeński poniżej są przewidziane dla chińskich niewolników?
Sprytne, mają nie wychodzić tylko tłuc kasę w WoW'a. Żarcie dostarczane oknem, to rozumiem, no ale jakiś sraczyk to im zbuduj.
  • Odpowiedz